sâmbătă, 15 februarie 2014

Publicat la 2/15/2014 09:31:00 a.m. de Anonim

Centru de zi în Gura-Câmpului

Vârstnicii din municipiul Mediaş vor beneficia, în viitorul apropiat, de un centru de zi. Acesta va oferi găzduire temporară, activităţi de socializare, consiliere şi asistenţă.

Centrul de zi a fost amenajat de către Direcţia de Asistenţă Socială şi îşi va deschide porţile pe strada Marţian Negrea din cartierul Gura-Câmpului. Pensionarii vor avea, astfel, un spaţiu de petrecere a timpului liber, în care vor putea primi şi servicii de consiliere şi asistenţă socială. „Serviciile centrului de zi se adresează persoanelor vârstnice, expuse riscului de excluziune socială. Acesta a fost amenajat în cartierul Gura-Câmpului, iar pe parcursul anului trecut clădirea a fost reabilitată. Deocamdată, centrul de zi nu este funcţional, însă acest lucru se va schimba în viitorul apropiat“, promite Mihaela Conea, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială.
În prezent se lucrează la externalizarea acestui serviciu, în condiţiile în care legea este restrictivă şi nu permite angajarea de personal. Astfel, Direcţia de Asistenţă Socială trebuie să găsească un furnizor privat de servicii sociale. „Noi nu putem ocupa prin concurs posturile prevăzute în organigramă, din cauza legislaţiei restrictive. Anul acesta am prevăzut sumele necesare în buget pentru externalizarea acestui serviciu către furnizorii privaţi de servicii sociale“, a menţionat Conea. (A. P.)
    Trimite prin e-mail