joi, 30 ianuarie 2014

Publicat la 1/30/2014 05:16:00 p.m. de Anonim

Zece ani de promovare a nonviolenţei în şcolile medieşene

În 2014 se împlinesc zece ani de când în Mediaş sunt organizate la Biblioteca Municipală "St.L. Roth'" campanii, mese rotunde, seminarii, concursuri cu prilejul Zilei Mondiale a Nonviolenţei în Şcoli.

Mahatma Gandhi
Ziua de 30 ianuarie comemorează în şcolile din întreaga lume moartea lui Mahatma Gandhi, un promotor al nonviolenţei care a promovat ideea de educare în armonie, pace, respect, solidaritate între oameni. Pentru a întări mesajul acestuia, care spunea că "violenţa este arma celor slabi"', Direcţia Municipală pentru Cultură desfăşoară împreună cu voluntarii şi Consiliul Local al Tinerilor o serie de acţiuni, atât în liceele din Mediaş, cât şi la bibliotecă. "Elevii vor împărţi colegilor însemnul campaniei din acest an şi îl vor prinde la reverul hainei, pentru a arăta tuturor că ei militează pentru pace şi nonviolenţă în şcoală. Fotografiile care vor susţine campania vor fi postate pe pagina de Facebook a Bibliotecii. Utilizatorii care împrumută cărţi în zilele de 30 şi 31 ianuarie vor avea posibilitatea să aleagă din cutiile amplasate în cele două secţii ale instituţiei, bileţele cu citate celebre despre nonviolenţă şi să primească recenzia cărţii "În mare sunt crocodili", scrisă de autorul italian Fabio Geda", arată Lucian Costea, directorul Direcţiei Municipale pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret. 
Mâine, la ora 11.00, va fi organizată o întâlnire cu preşcolarii Grădiniţei nr. 12, iar la prânz, una la care au fost invitaţi reprezentanţi ai Bisericii, ai autorităţilor, ai unităţilor de învăţământ şi ai presei.

Program:
  • ora 11.00 - expoziţie de desene şi prezentare de jocuri
  • ora 12.00 - masă rotundă cu tema "Prevenirea violenţei în şcoli"
  • ora 12.30 - prezentarea broşurii şi a proiectului PINK ENTER, împreună cu mesajul "Întinde-mi mâna, nu lovi! Sănătate, armonie, pace !", Expoziţie de desene cu tema: "Tinerii se exprimă prin artă"
    Trimite prin e-mail