joi, 9 ianuarie 2014

Publicat la 1/09/2014 04:12:00 p.m. de Anonim

Se lucrează la buget. Mediaşul va dispune, în acest an, de aceiaşi bani ca şi în 2013

Bugetul oraşului în 2014 va fi de circa 110 milioane de lei. Dintre aceştia, aproximativ 18 milioane reprezintă excendentul bugetar pe anul trecut. La începutul săptămânii viitoare, medieşenii vor fi invitaţi la o dezbatere publică, pentru a afla cum vor fi cheltuiţi banii lor în acest an.

Autor: Alex PÎNTEA

Municipalitatea lucrează, în prezent, la proiectul de buget pe anul în curs. Conform estimărilor, acesta este cu un milion mai mic faţă de anul trecut. „Deja am avut o serie de discuţii care s-au concretizat într-un buget preliminar, care rămâne sub rezerva alocaţiilor de la stat. Încă nu am primit o serie de sume de la nivelul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, de la Consiliul Judeţean Sibiu, astfel că se mai lucrează la buget. Nu sunt creşteri spectaculoase faţă de cel pe anul trecut, din simplul motiv că pe unul dintre pilonii bugetului, cota defalcată din impozitul pe venit, faţă de alţi ani, când s-au făcut realizări de 10-15 la sută în plus, de această dată realizările au fost practic zero“, spune primarul Teodor Neamţu.

Obiective clare

Edilul-şef al Mediaşului a vorbit şi despre obiectivele principale pentru anul în curs. „Am proiectat un buget în care vom merge pe lucrări în continuare, pe finalizarea investiţiilor începute, pe o serie de investiţii noi şi, sigur, asigurând şi secţiunea de funcţionare, care înseamnă funcţionarea aparatului administrativ, a sistemului de învăţământ, a celui de sănătate din municipiul Mediaş“, a mai detaliat Neamţu. 

Dezbatere publică

Săptămâna viitoare, în 14 ianuarie, pentru a-i informa pe medieşeni cu privire la modul în care vor fi cheltuiţi banii publici în 2014, Primăria Mediaş va organiza şi o dezbatere publică, începând cu ora 14.00. La această întâlnire vor fi invitaţi toţi cei care vor să afle mai multe despre modul în care a fost gândit bugetul. Cetăţenii vor avea posibilitatea să facă sugestii şi propuneri de care se va ţine cont în versiunea finală a bugetului. „Avem planificată o dezbatere publică în care aşteptăm cât mai mulţi medieşeni să vină să îşi expună punctul de vedere vis-a-vis de acest buget şi avem speranţa că în şedinţa ordinară din luna ianuarie a Consiliului Local, bugetul municipiului pe anul 2014 va fi dezbătut şi aprobat“, mai spune edilul-şef al Mediaşului.


Proiecte noi

În bugetul pe anul 2014 sunt prinse şi o serie de proiecte noi. Astfel, în acest an vor începe lucrările la un bloc de locuinţe de serviciu pe strada Gravorilor nr. 4, se va moderniza iluminatul public în Piaţa Corneliu Coposu şi se va realiza un pod peste pârâul Moşna, pe strada Izvorului. Totodată, municipalitatea şi-a propus echiparea tehnico-edilitară a zonei rezidenţiale de pe strada Daniel Thellmann, dar şi reabilitarea străzilor Luncii şi Laurenţiu Toppeltinus. 

Lucrări în continuare

reamenajarea sălii mari şi sălii mici de şedinţe, foaierului şi scărilor de acces la cele două săli din sediul Primăriei Mediaş
centru de îngrijire şi asistenţă persoane vârstnice, inclusiv amenajări exterioare
reabilitare tunuri şi ziduri de fortificaţie medievală
construire şarpantă cu învelitoare din ţiglă la imobilul situat pe str. Comandor Dimitrie Moraru nr. 17 pav. R
amenajare parc recreere activă Izvorul Dorului
echipare tenico-edilitară zona construită Comandor Dimitrie Moraru
reabilitare str. Ilarie Chendi
amenajare alee str. Greweln
modernizare str. Ighişului – ramificaţii
modernizare str. Barajului
modernizare str. Porumbelelor
consolidare versant şi reabilitare sistem rutier, reţea apă, canalizare menajeră şi pluvială Pasaj Bran
amenajare sistem rutier drum acces cartier A.S. Werner
amenajare străzi cartierul Moşnei – str. Moşnei etapa a II-a
echipare tehnico-edilitară str. Plopului
    Trimite prin e-mail