marți, 28 ianuarie 2014

Publicat la 1/28/2014 12:00:00 p.m. de Anonim

Planuri pentru "Ţara Cavalerilor", un parc cu tematică medievală în zona Binder Bubi


Municipalitatea a prevăzut în bugetul de anul acesta fonduri pentru realizarea unui Plan Urbanistic Zonal, în perspectiva amenajării unui parc de distracţii cu specific medieval.


Autor: Alex PÎNTEA

Anul trecut, Primăria Mediaş a scos proiectul pentru achiziţie publică, însă nimeni nu s-a arătat interesat. „În ceea ce priveşte acest proiect, noi am scos această temă în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Din păcate, nu s-a prezentat niciun ofertant. Intenţionăm ca anul acesta să mergem direct pe un plan urbanistic de zonă. Sigur că tot un arhitect va trebui să dezvolte acest plan“, a declarat primarul Teodor Neamţu, pentru Monitorul de Mediaş.

În zona Binder Bubi

Intenţia municipalităţii este de a realiza un parc medieval în zona Binder Bubi. Acesta va fi organizat pe mai multe secţiuni: una care să trateze viaţa medievală, o alta cu spectacole medieval, dar şi una unde vor fi construite facilităţi pentru cazare şi alimentaţie publică. „Parcul tematic este gândit să funcţioneze undeva în zona Binder Bubi, iar tematica va fi a unui parc medieval. Vom avea secţiuni de viaţă medievală, de concursuri şi spectacol medieval, dar şi cu o secţiune de cazare şi alimentaţie publică“, a mai explicat edilul-şef al municipiului de pe Târnava Mare.


Intenţii serioase

Proiectul parcului medieval „Ţara Cavalerilor“ este prins în bugetul local pe anul în curs, la capitolul „Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică, studii şi proiecte“ şi va fi finanţat cu 50.000 de lei. Anul trecut, Primăria a lansat un concurs de soluţii pentru realizarea unui plan de amenajare urbană care să dinamizeze şi să extindă activităţile recreative, sportive şi de agrement prin amenajarea unui parc tematic cu inspiraţie medievală secolele XIV – XV. Locaţia aleasă a fost terenul situat între zonele cunoscute sub numele de Dealul Morii şi Șesul Mediaşului, în suprafaţă de 32,76 hectare. Au fost solicitate soluţii astfel încât în acest parc să fie amenajate spaţii pentru sport şi spectacole în aer liber specifice temei, cum ar fi turniruri, parade, competiţii, antrenamente, spaţii destinate turismului, gen sat medieval cu ateliere destinate activităţii breslelor, piaţă, spaţii de expunere a obiectelor artizanale, herghelie de cai, dar şi dotări pentru activităţi de club, alimentaţie publică şi cazare cu arhitectură specifică perioadei propuse. Premiul concursului a fost contractul de achiziţie publică de 40.000 de lei, însă ofertele aşteptate nu au apărut.
    Trimite prin e-mail