vineri, 10 ianuarie 2014

Publicat la 1/10/2014 07:30:00 a.m. de Redacţie

Piaţa se extinde! Medieşenii vor putea cumpăra şi alte produse la preţuri de producător


Societatea Piaţa Prim-Com va avea propriile sere şi livezi unde să producă fructe şi legume. Pentru acest lucru se intenţionează achiziţionarea de pământ în municipiul Mediaş sau în satul aparţinător Ighişul Nou. De asemenea, societatea va administra moara ţărănească din Ighişul Nou, pe care o doreşte să o exploateze. Serele vor deveni funcţionale în maxim un an şi jumătate.


Autor: Alex PÎNTEA

Pentru a se putea autofinanţa, societatea Piaţa Prim-Com şi-a propus să deţină propriile sere şi livezi. Aici se vor produce legume şi fructe care ulterior vor fi comercializate către populaţie la preţuri accesibile, promite conducerea pieţei. „Pentru ca medieşenii şi nu numai ei să aibă acces la legume şi fructe cât mai proaspete, la preţuri de producător, am avut în vedere modernizarea societăţii prin construirea în viitor de sere şi ne-am gândit şi la înfiinţarea de livezi“, arată Aurel Nechita, directorul societăţii Piaţa Prim-Com.

Caută pământ

Proiectul construirii serelor şi amenajării de livezi va demara anul acesta şi ar trebui să prindă contur până la jumătatea anului viitor, potrivit lui Nechita. Într-o primă fază, se caută terenurile necesare, atât pe raza municipiului, cât şi în satul aparţinător. Suprafaţa acestora va depinde de preţul pământului care va fi identificat. „Singura problemă rămâne achiziţia de pământ. Trebuie să vedem cum vom găsi, ori la Mediaş, ori în satul aparţinător Ighişul Nou. Proiectul vizat se încadrează în categoria celor cu rezultate directe prin natura activităţii ce urmează a se desfăşura“, explică Nechita.

Au luat moara ţărănească

Piaţa Prim-Com este noul administrator al morii ţărăneşti din Ighişul Nou. Aflată de mulţi ani în paragină, aceasta va deveni funcţională încă din acest an. „Un prim pas l-am făcut deja, prin luarea în administrare şi exploatare a morii ţărăneşti din satul aparţinător Ighişul Nou. Aceasta se afla de mai multă vreme în administrarea municipiului Mediaş, însă nu mai este funcţională de mulţi ani. Trebuie să menţionez că nu mai există nicio moară ţărănească funcţională în zonă. Deschiderea celei din Ighişul Nou va contribui la asigurarea unor servicii şi produse de calitate atât pentru locuitorii din satul aparţinător, cât şi pentru cetăţenii din municipiul Mediaş“, a adăugat Aurel Nechita.

Oportunităţi noi

Societatea Piaţa Prim-Com funcţionează pe principiul autofinanţării. Aurel Nechita crede că astfel de proiecte, precum serele şi livezile, sunt foarte necesare pentru a oferi societăţii stabilitatea financiară necesară. „Referitor la strategia de dezvoltare şi modernizare a societăţii noastre, care se bazează din punct de vedere financiar pe sistemul de autofinanţare, fără a mai primi sprijin de la bugetul local, aşa cum era înainte de înfiinţarea ca societate comercială, este nevoie de noi oportunităţi financiare şi comerciale. Acestea sunt menite să ne asigure stabilitatea pe o piaţă liberă şi deschisă concurenţei“, conchide directorul general.


Societate performantă

Piaţa agroalimentară din municipiul Mediaş s-a transformat la începutul anului 2011 în Piaţa Prim Com S.A. De atunci şi până în prezent, s-a încercat oferirea unor servicii de calitate, în paralel cu diversificarea lor. Dacă în 2012, societatea Piaţa Prim-Com a ocupat poziţia a doua la categoria întreprinderilor mici care activează în sectorul serviciilor, în topul judeţean realizat de către Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Sibiu, anul trecut s-a clasat pe prima poziţie, iar într-un clasament naţional, pe locul al şaptelea. Tot anul trecut, însă în primăvară, S.C. Piaţa Prim Com S.A. Mediaş a devenit membru fondator al Asociaţiei Administratorilor de Pieţe din România, împreună cu alte 23 de pieţe din toată ţara.
    Trimite prin e-mail