sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Publicat la 1/18/2014 07:14:00 a.m. de Anonim

Greu pe două fronturi! Gazul a pierdut în EuroChallenge, dar a câştigat în campionat

Echipa de baschet Gaz Metan Mediaş a pierdut prima partidă din Top 16 EuroChallenge. Alb-negrii au pierdut în faţa belgienilor de la Antwerp Giants cu scorul de 97-79. În campionat, medieşenii au învins Universitatea Craiova.


Autor: Alex PÎNTEA

Belgienii au început bine partida disputată pe teren propriu, însă gaziştii au ţinut aproape, iar sfertul întâi s-a încheiat cu 23-19. Formaţia gazdă a început sfertul al doilea cu un parţial de 8-0 care i-a permis să se desprindă pe tabela de marcaj, iar ulterior diferenţa de 10-11 puncte s-a menţinut până la pauza mare. În repriza a doua, ecartul a crescut tot mai mult în favoarea „giganţilor“ din Antwerp şi a depăşit 20 de puncte la finalul sfertului al treilea, scor 75-51. Gaz Metan a câştigat sfertul decisiv şi a reuşit să mai reducă din diferenţă, însă nu a putut împiedica deznodământul.

Probleme de lot

Tehnicianul Marcel Ţenter nu s-a putut baza pe serviciile a doi dintre jucătorii de bază, Andrei Mandache - accidentat în partida de campionat cu Universitatea Craiova - şi Augustine Okosun - fără viză Schengen. La finalul partidei, Ţenter era dezamăgit. Defensiva echipei sale nu a făcut faţă, iar una dintre cauzele eşecului o reprezintă jucătorii accidentaţi şi indisponibili. „Aş vrea să felicit echipa gazdă. Defensiva noastră a fost prea slabă, iar victoria lor a fost una meritată. În ceea ce ne priveşte, noi am avut probleme cu jucătorii accidentaţi, asta a contat foarte mult“, a comentat el.


Succes important

În campionat, Mediaşul a debutat cu dreptul în 2014 şi a câştigat restanţa în faţa Universităţii Craiova. Formaţia lui Ţenter s-a impus cu 97-88, la capătul unei partide care a avut nevoie de o repriză de prelungiri. Oltenii şi-au adjudecat primul sfert al confruntării de la Mediaş cu 27-25, iar gaziştii au câştigat sfertul al doilea tot la 2 puncte diferenţe, astfel că la pauza mare scorul a fost egal. Cele două formaţii au mers apoi cap la cap în sfertul al treilea. În actul decisiv, formaţia vizitatoare a reuşit să se desprindă şi avut 7 puncte avantaj cu 45 de secunde înainte de final, iar problema învingătorului părea rezolvată. Gaziştii au dat însă dovadă de forţă şi caracter. Kemp a marcat de la distanţă, oaspeţii au transformat o aruncare liberă, Bogavac a înscris apoi şi el de la distanţă, iar Kyle Shiloh le-a furat mingea adversarilor după repunere, a fost faultat, a transformat ambele libere şi a trimis partida în prelungiri, scor 84-84. În cele cinci minute suplimentare, Gaz Metan a defilat în teren şi s-a impus cu 97-88. 

Tsiaras, evoluţie foarte bună

Georgios Tsiaras a contribuit decisiv la victoria formaţiei sale în faţa Craiovei. Jucătorul grec a avut 26 de puncte, la care a adăugat 6 recuperări şi patru pase decisive, aceasta fiind cea mai bună evoluţie sa de când a venit la Gaz Metan. Tsiaras a reuşit în debutul reprizei secunde 12 puncte consecutive, prin care şi-a adus echipa de la -6 la +6 pe tabela de marcaj. „În ultima perioadă am pierdut câteva meciuri pe care consider că meritam să le câştigăm. Este o victorie foarte importantă pentru noi, în primul rând din punct de vedere mental. Este foarte bine să fii echipa învingătoare, ne dă încredere să luptăm aşa în fiecare joc. Eu sunt încrezător în fiecare meci, dar fără victorii evoluţia mea nu înseamnă nimic. Trebuie să câştigăm fiecare meci, asta contează cel mai mult pentru fiecare dintre noi“, a mărturisit grecul.
    Trimite prin e-mail