joi, 5 decembrie 2013

Publicat la 12/05/2013 04:57:00 p.m. de Anonim

Vine Moş Nicolae!


Mii de copii cuminţi şi-au pregătit ghetuţele. Diseară îl aşteaptă pe Moş Nicolae. 1.694 de medieşeni poartă numele de Nicolae, Nicoleta, Nicu sau Nicuşor. De mâine după-amiază, medieşenii se pot bucura de bradul uriaş, de iluminatul festiv, dar şi de patinoarul din Piaţa Primăriei. Şi tot mâine seară, primul concert de colinde va însufleţi Sala Traube.


Autor: Alex PÎNTEA

Sărbătoarea sfântului ierarh Nicolae, cunoscut ca făcător de minuni şi ocrotitor al copiilor, va fi una specială mai ales pentru medieşenii care îi poartă numele. În municipiul de pe Târnava Mare, potrivit Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţa Persoanelor, 1.365 de bărbaţi se numesc Nicolae, Nicu sau Nicuşor, iar nume derivate din cel al sfântului sunt purtate şi de 329 de femei.


Porneşte iluminatul festiv

Vineri după-amiază va fi pornit oficial şi iluminatul de sărbători. Figurine de diferite mărimi şi culori, plase luminoase şi o mulţime de alte surprize împodobesc oraşul în perioada sărbătorilor de iarnă. „Astfel, toţi locuitorii municipiului Mediaş se vor putea bucura de un iluminat ornamental-festiv deosebit şi diversificat“, a anunţat primarul Teodor Neamţu.

Colinde la pian

Printre surprizele se Moş Nicolae se numără şi primul concert de colinde. Vineri seară, de la ora 18.00, pe scena Sălii Traube, clapele pianului vor răsuna alături de vocile copiilor Ioana Bogdan, Samuel Bota, Elias Bota, Lucas Jiga, Cristina Hentea, Sonia Cristea, Beatrice Cristea, Medeea Macarei, Maia Abramiuc, Andrei Ciortea, Ioana Grecu, Iulia Ţăran, Iulia Rusu, David Boier, Tiberius Kajlik, Andreea Lăpădat, Yasmina Custelcean, Teodora Crişan, Roxana Iftincă şi Ştefania Chiţu, pregătiţi de profesoara Daniela Elena Crişan. Concertul este organizat de Asociaţia Dacris 2012, în parteneriat cu Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret. Intrarea spectatorilor va fi liberă.

Patinoar artificial

Pentru al cincilea an consecutiv, municipalitatea a amenajat un patinoar în Piaţa Corneliu Coposu. Acesta se va deschide oficial în data de 6 decembrie. Patinoarul în suprafaţă de 400 metri pătraţi va funcţiona indiferent de vremea de afară, cu ajutorul unei instalaţii care poate produce gheaţă artificială chiar şi la 20 de grade Celsius.
    Trimite prin e-mail