vineri, 6 decembrie 2013

Publicat la 12/06/2013 12:18:00 a.m. de Anonim

Victorie lejeră în EuroChallenge

Echipa de baschet Gaz Metan Mediaş a învins fără probleme BC Kyiv cu 82-69 şi este aproape de şaisprezecimile EuroChallenge.


Autor: Alex PÎNTEA

Baschetbaliştii lui Marcel Ţenter au început perfect partida cu ucrainienii, reuşind un parţial de 7-0. Diferenţa s-a menţinut, de altfel, până la finalul primului sfert al confruntării, încheiat cu 22-15. Sfertul al doilea a debutat cu ratări de ambele părţi, apoi gazdele au trecut din nou la timona jocului, reuşind să se distanţeze la 12 puncte pe tabela de marcaj. Ucrainienii au rămas însă în joc, iar la pauza mare diferenţa a fost tot de 7 puncte pentru alb-negri.
Georgios Tsiaras | foto: Denisa POPŞOR

Repriză excelentă

Actul secund a debutat bine pentru gazişti care şi-au majorat din nou diferenţa. Două reuşite semnate de Slavisa Bogavac au dus scorul la 58-41, pentru ca apoi Andrei Mandache să marcheze de la distanţă pentru o diferenţă de 20 puncte. Din acel moment, deznodământul era decis. Oaspeţii au marcat patru puncte în debutul sfertului decisiv şi au forţat revenirea, fără succes. Finalul jocului nu a mai adus nicio schimbare în desfăşurarea ostilităţilor, iar Gaz Metan a reuşit a treia victorie în patru meciuri din faza grupelor.

Joc controlat în totalitate

Tehnicianul Gazului Metan şi-a felicitat jucătorii la finalul partidei în care au eliminat Kievul, în grupa D a competiţiei europene. „Echipa a jucat foarte bine în această seară. Vreau să îi felicit pentru efortul pe care l-au făcut. Consider că nu s-a pus nicio secundă problema învingătorului în acest joc. Sper ca evoluţia noastră în EuroChallenge să se reflecte şi în Liga Naţională de Baschet, asta dacă lucrurile vor merge în direcţia bună la club“, a mărturisit Ţenter.

Au urmat indicaţiile

Grecul Georgios Tsiaras a fost unul dintre cei mai buni jucători ai formaţiei sale în partida cu ucrainienii. Acesta a reuşit 10 puncte, şapte recuperări şi şase pase decisive. „Înaintea de acest joc, antrenorul ne-a spus să fim foarte concentraţi, iar în teren să facem exact ceea ce am repetat la antrenamente. Cred că, pur şi simplu, am făcut acest lucru şi am reuşit să câştigăm jocul. Am jucat ca o echipă şi am rămas concentraţi pe toată durata celor 40 de minute“, a conchis Tsiaras.
    Trimite prin e-mail