miercuri, 25 decembrie 2013

Publicat la 12/25/2013 09:55:00 a.m. de Redacţie

Motive de bucurie pentru cei 62 de beneficiari ai Centrului "Pruncul Isus" Mediaş


"Sărbători binecuvântate de Dumnezeu şi La Mulţi Ani!" le transmite asistentul social Adelina Biriş, manager de proiect la Centrul de Recuperare Neuromotorie "Pruncul Isus" Mediaş tuturor celor implicaţi în sprijinirea copiilor cu dizabilităţi.

Centrul, un proiect al Asociaţiei Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj, deserveşte încă din anul 2006 copiii cu dizabilităţi neuromotorii din municipiul Mediaş şi localităţile limitrofe, oferindu-le servicii gratuite de asistenţă socială şi recuperare medicală (kinetoterapie, masaj, hidroterapie, logopedie, ludoterapie, terapie prin arte combinate, sprijin materia, etc.). Copiii provin în mare parte din familii cu dificultăţi socio-economice, familii cu mulţi membri, monoparentale sau sunt în plasament la asistenţi maternali profesionişti. "În prezent, oferim servicii de recuperare unui număr de 62 de beneficiari, încercând să-i sprijinim şi din punct de vedere material. În acest sens, li s-au oferit pachete alimentare de sărbători, care au fost pregătite în urma campaniei «Un milion de stele pentru cei nevoiaşi», când, prin bunăvoinţa oamenilor generoşi din Mediaş, s-a strâns suma de 3.352 de lei", a precizat Adelina Biriş.


De asemenea, de Paşti şi de Crăciun, copiii au primit pachete cu dulciuri şi materiale didactice din partea Organizaţiei de Tineret a Partidului Democrat Liberal Mediaş, care de mai mulţi ani sprijină Centrul "Pruncul Isus", implicându-se activ în acţiunile de solidaritate socială. "Ne-am bucurat de prezenţa lor şi pe 19 decembrie, în timpul serbării de Crăciun, când le-au oferit şi de această dată dulciuri copiilor noştri, drept pentru care le mulţumim", a mai menţionat managerul de proiect. (A. L.)
    Trimite prin e-mail