sâmbătă, 14 decembrie 2013

Publicat la 12/14/2013 02:39:00 p.m. de Anonim

Mediaşul, mai bine reprezentat în PDL


Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan, aleasă aseară în funcţia de lider al organizaţiei judeţene Sibiu a partidului, a declarat că va stabili ţintele electorale ale acestei filiale împreună cu noua echipă de conducere, din care face parte şi Teodor Neamţu, primarul Mediaşului.


"Ca preşedinte al acestei organizaţii îmi doresc, în primul rând, ca deciziile să fie luate în echipa de conducere a PDL şi într-un mod transparent. Aşadar, orice ţintă electorală voi asuma, va fi rezultatul unei discuţii cu colegii din echipa de conducere", a precizat Turcan, citată de Agerpres. Prima promisiune a Ralucăi Turcan, în calitate de preşedinte a PDL Sibiu, a fost că organizaţia va fi "mai implicată şi mai vocală". "Sibienii aşteaptă un PDL mai implicat, mai activ. Vreau să contribuim cu organizaţia PDL Sibiu la forţa PDL la nivel naţional. Structura electorală din Sibiu este una de dreapta.Cred că orice om care face promisiuni fără să ştie ce aşteaptă comunitatea este fie naiv, fie autist. Eu nu sunt nici naivă, nici autistă. În plus, sunt parte a unei echipe. Aşadar, ţintele electorale ale PDL Sibiu le voi stabili în echipa PDL Sibiu, plecând de la ceea ce-şi doreşte comunitatea sibiană", a spus Turcan.

Criticile lui Ştirbeţ

La conferinţa de alegeri de la Sibiu, fostul deputat Cornel Ştirbeţ a criticat candidatura Ralucăi Turcan. "Eu cred că această candidatură a doamnei Turcan este o greşeală politică şi alegerea în fruntea organizaţiei judeţene PDL Sibiu. Nu e nimic personal. Conducerea PDL se află într-o luptă cu Traian Băsescu. Monica Macovei, Adriana Săftoiu şi va fi şi Raluca Turcan", a spus, în discursul său, Ştirbeţ, fost lider al organizaţiei municipale PDL Sibiu. În replică, Raluca Turcan a precizat, pentru Agerpres, că, "în continuare, PDL Sibiu va respecta principiile sănătoase, corecte pentru România, pe care le are Traian Băsescu ca preşedinte". "PDL a fost un partener credibil şi loial preşedintelui Traian Băsescu, în special în momentele dificile pentru preşedintele Traian Băsescu. Nu a fost un sprijin pentru persoana Traian Băsescu, ci a fost o susţinere pentru principiile pe care le-a urmărit preşedintele Traian Băsescu. Şi, în continuare, PDL Sibiu va respecta principiile sănătoase, corecte pentru România, pe care le are Traian Băsescu ca preşedinte", a explicat Raluca Turcan.



De trei ori mai multe voturi decât contracandidatul

Aflată la cel de al treilea mandat ca deputat de Sibiu, Raluca Turcan a preluat ieri funcţia de preşedinte de organizaţie de la fostul ministru al Economiei, senatorul Ion Ariton, care nu a mai dorit să candideze pentru nicio funcţie în conducerea PDL Sibiu. Raluca Turcan a fost felicitată şi susţinută la Sibiu de către Sulfina Barbu, Cristina Trăilă, Dorin Florea şi Radu Carp. Sulfina Barbu le-a urat pedeliştilor sibieni să reuşească să se repoziţioneze în primele cinci organizaţii PDL din ţară. Turcan a fost aleasă cu 369 de voturi "pentru", în timp ce contracandidatul ei, Cristian Bicher, a obţinut doar 107 voturi, potrivit reprezentanţilor partidului. 11 voturi au fost nule. Noii prim-vicepreşedinţi ai PDL Sibiu sunt primarul municipiului Mediaş, Teodor Neamţu, şi consilierul judeţean Daniela Câmpean.

Experienţa îl recomandă

Neamţu va face echipă cu Turcan. "Personal, am încurajat mereu tinerii şi o echipă tânără. În cadrul unei echipe, însă, este nevoie şi de experienţă. Din acest motiv am decis să candidez pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL Sibiu în echipa Ralucăi Turcan. Consider că trebuie să ţinem cont aici şi de ponderea pe care o are organizaţia Mediaş a PDL în organizaţia judeţeană", a explicat Neamţu, care conduce şi organizaţia municipală PDL Mediaş.
    Trimite prin e-mail