miercuri, 4 decembrie 2013

Publicat la 12/04/2013 02:30:00 p.m. de Anonim

FOTOREPORTAJ | Mediaşul a sărbătorit Unirea

Medieşenii au venit în număr mare în Piaţa Corneliu Coposu, pentru a petrece împreună de Ziua Naţională a României. 



Autor: Alex PÎNTEA

Ziua de 1 Decembrie a fost marcată în municipiul de pe Târnava Mare şi în acest an în Piaţa Corneliu Coposu. Organizatorul manifestărilor a fost Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret.



Ceremonial religios

Ca în fiecare an, cei peste 1.000 de medieşeni prezenţi în Piaţa Primăriei au avut parte începând cu ora 10 de un ceremonial religios, dar şi de discursuri despre semnificaţia zilei de 1 Decembrie. Astfel, au luat cuvântul primarul Teodor Neamţu, dar şi profesorul doctor Vasile Mărculeţ, care a vorbit despre semnificaţia istorică a zilei de 1 Decembrie. Pe scena special amenajată au urcat apoi artişti precum Jeni Banea, Radu Dumitru şi Ariton Tarnu, acompaniaţi de Ansamblul „Rapsodia Târnavelor“. Au susţinut recitaluri şi artiştii consacraţi Claudiu Moldovan, Angela Rusu şi Vasile  Coca. Imnul de stat şi cântecele patriotice au animat şi mulţimea adunată în piaţă.





6.000 de sarmale

Participanţii au primit şi sarmalele tradiţionale. Municipalitatea a pus la bătaie pentru sărbătoarea naţională din acest an nu mai puţin de 6.000 de sarmale. Pentru pregătirea acestora s-au folosit aproape o tonă de varză, circa 200 de kilograme de carne, ulei, orez, ceapă şi condimente. Bucatele au fost împărţite medieşenilor de către edilii municipiului şi consilierii locali. „A devenit tradiţională această manifestare. Ziua de 1 Decembrie este ziua cu cele mai adânci semnificaţii istorice pentru poporul român. Am pregătit diferite manifestări cu acest prilej, iar printre ele s-a numărat şi oferirea de sărmăluţe medieşenilor, în semn de respect şi de bucurie. Ne-am bucurat, cu siguranţă, cu toţii, dacă am reuşit să aducem o rază de lumină în viaţa oamenilor şi sperăm la vremuri mai bune“, a explicat Neamţu. 


Luna surprizelor

Târgul de Crăciun, bradul uriaş, concertele de colinde, instalaţiile de lumini şi patinoarul sunt câteva din „ingredientele“ festive ale lunii decembrie. De Sfântul Nicolae, iluminatul de sărbători va fi pornit oficial la Mediaş. Piaţa Corneliu Coposu va fi şi anul acesta principal scenă a manifestărilor dedicate sărbătorilor de iarnă.


    Trimite prin e-mail