vineri, 6 decembrie 2013

Publicat la 12/06/2013 10:11:00 a.m. de Anonim

Bătaie de joc! Medieşeanca Anca Bunea, exclusă din lot înainte de Europene

foto: novatv.ro
Federaţia Română de Atletism nu pune preţ pe sportivii săi de elită. Anca Bunea şi alte două sportive au fost excluse din lotul naţional şi nu vor mai  participa la Campionatul European de Cros.


Autor: Alex PÎNTEA

Motivul este unul cel puţin discutabil: iniţial, cele trei sportive au fost lăsate să se pregătească acasă, apoi au fost chemate în cantonamentul de la Băile Felix, unde nu au ajuns din cauza programului şcolar.

Anca Bunea
A muncit degeaba

Anca a aflat la începutul acestei săptămâni că nu mai merge la Europenele din Serbia. Ea consideră că nu este normal să se întâmple aşa ceva, în condiţiile în care era stabilit, cu acordul Federaţiei de Atletism, să se pregătească acasă şi să meargă în acelaşi timp la şcoală, iar acum aceeaşi Federaţie a scos-o din lot sub pretextul că nu s-a prezentat în cantonament. „După selecţia pentru Europene, am fost la vizita medicală şi mi-au spus că am nişte probleme cu dinţii pe care trebuia să le fac, altfel nu îmi dădeau viza medicală. Marţi, ne-au anunţat pe mine şi încă două fete că nu mai plecăm. Eu eram pe locul trei în lot, iar celelalte două sportive, pe locurile unu şi patru. Mi-am dorit foarte mult să merg... eu am reluat pregătirea după şapte de luni de pauză, antrenorul m-a înţeles şi a avut din nou încredere în mine. Din păcate, însă, nu mai merg nicăieri“, a explicat medieşeanca.

Situaţie anormală

Sportiva pregătită de Vasile Hermann adaugă că, în urma unor incidente ca acesta, sunt sportivi care renunţă la acest drum. „Nu mi se pare normal să se întâmple aşa ceva. Probabil că şi din cauze ca asta se lasă mulţi sportivi de atletism sau alte sporturi. Nu ştiu dacă doar la atletism se întâmplă. Până acum am fost la patru Campionate Europene, am luat şi medalii pentru România. Nu vede nimeni munca noastră, doar când suntem acolo şi alergăm. Indiferent de locul bun sau rău ocupat, ar trebui să ne motiveze“, consideră Anca Bunea.

Au făcut memoriu

Decizia conducerii Federaţiei de Atletism prin care se obstrucţionează dreptul la educaţie al unui sportiv i-a determinat pe antrenorii celor trei sportive excluse din lotul României să formuleze câte un memoriu la Ministerul Tineretului şi Sportului, respectiv la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. „Ne iau de proşti şi ne râd în nas! Este o decizie foarte dură care trebuia evitată“, susţine antrenorul Vasile Hermann.
    Trimite prin e-mail