joi, 7 noiembrie 2013

Publicat la 11/07/2013 08:11:00 a.m. de Anonim

Ziua decisivă! Astăzi se va alege administratorul public al municipiului Mediaş

foto: NovaTV
Consilierii locali Eugen Grozav şi Oros Csaba sunt cei doi candidaţi care aspiră la funcţia de administrator public al Mediaşului. Aceştia şi-au depus dosarele la Primărie, iar în cursul zilei de luni au participat la proba scrisă, în timp ce astăzi este programat interviul pentru ocuparea postului. Ambii candidaţi au depus un proiect cu tema „Managementul serviciilor de utilităţi publice“.


Autor: Alex PÎNTEA

Viceprimarul George Petrescu motivează că este foarte greu să gestionezi activitatea tututor serviciilor şi societăţilor subordonate Primăriei Mediaş. Tocmai din acest motiv a fost înfiinţat postul de city-manager, care va fi „o curea de legătură“ între aparatul primarului şi societăţile respective. „Am ajuns la concluzia că avem nevoie de acest om, deoarece în jurul Primăriei avem mai multe societăţi care deservesc bunăstarea oraşului, funcţionarea lui. E vorba de Apa Târnavei Mari, societatea Meditur, societatea de salubritate ECO-SAL, operatorul de drumuri Gospodăria Comunală. Nu vă ascund faptul că vrem să dezvoltăm şi o societate de turism. Toate acestea au regulamentul lor de funcţionare, organigrama lor, iar pentru noi este foarte greu să le gestionăm pe toate, sunt multe informaţii pe care trebuie să le ştii. Este nevoie de o curea de legătură între aparatul primarului şi societăţile respective“, consideră Petrescu.

Experienţa îl recomandă

Eugen Grozav crede că experienţa acumulată de-a lungul anilor îl recomandă pentru această funcţie. Acesta este de părere că lucrările din oraş trebuie urmărite mai atent. „Din tinereţe lucrez în domeniul construcţiilor. Să fii administratorul unui oraş este o treabă nu grea, ci foarte grea, mai ales pentru Mediaşul de astăzi. Ceea ce vedem în oraş nu se mai poate compara cu nimic. Am rămas «în priză» şi cred că o urmărire mai atentă, mai competitivă a lucrurilor ar aduce după sine aspecte pozitive. Personal, cred că încă mai sunt capabil să fac faţă“, a explicat social-democratul.

Aspiraţie profesională

La rândul său, UDMR-istul Oros Csaba se declară capabil să facă mai multe lucruri pentru oraş. Acesta a mai explicat că vrea să ajute la dezvoltarea Mediaşului. „Am şi eu aspiraţiile mele, vreau şi simt că sunt capabil să fac mai multe pentru oraş. Pregătirea mea profesională corespunde pentru criteriile care sunt cerute la concurs. Aş dori să ajut şi eu la dezvoltarea oraşului, acesta trebuie să ajungă la un nivel acceptabil. Concursul reprezintă şi o provocare, oricine ar avea această şansă ar simţi aşa. Toţi aspirăm pe plan profesional să dăm cât mai mult şi să ajungem pe culmi cât mai înalte“, susţine Oros Csaba.

Proiect şi două probe

Consiliul Local Mediaş a aprobat, în cadrul unei şedinţe extraordinare, criteriile de selecţie pentru funcţia de administrator public al municipiului. Concursul propriu-zis a început luni, prin organizarea probei scrise, iar interviul cu susţinerea proiectului de management va avea loc astăzi. Ambele probe se desfăşoară la sediul Primăriei Mediaş.
    Trimite prin e-mail