duminică, 24 noiembrie 2013

Publicat la 11/24/2013 09:04:00 a.m. de Anonim

Zece medieşeni în Noua Republică

Partidul Noua Republică şi-a deschis o filială în municipiul de pe Târnava Mare.


Autor: Alex PÎNTEA

Dan Hususan, şeful filialei locale, se declară scârbit de actuala clasă politică, iar din acest motiv, a considerat că este de datoria sa să se implice. Noua Republică va avea şi un sediu, în viitorul apropiat, în Piaţa Regele Ferdinand I. Filiala Mediaş a partidului numără în prezent zece membri.

Dan Hususan
„Nu mai există demnitate“

Hususan l-a cunoscut pe liderul formaţiunii, Mihail Neamţu, în urmă cu aproximativ trei luni, la Mediaş. La scurt timp, a decis să se implice şi el în politică. „Sunt foarte scârbit de actuala clasă politică şi de furtişagurile care se fac pe faţă. Nu cred că mai există demnitate în rândul politicienilor şi mai cred că este de datoria fiecărui cetăţean să se implice. Primul contact cu Noua Republică l-am avut la un eveniment cultural desfăşurat la Mediaş, la care preşedintele formaţiunii Mihail Neamţu a vorbit despre sclavie şi libertate“, aminteşte Dan Hususan.

Obiective clare

Noua Republică filiala Mediaş strânge semnături pentru alegerile europarlamentare. Totodată, se lucrează la constituirea unor filiale în localităţile din jurul municipiului. „Principalele noastre obiective, momentan, sunt strângerea de semnături pentru accederea la alegerile europarlamentare care vor avea loc în primăvara anului viitor, respectiv formarea de filiale în localităţile rurale din jurul Mediaşului. Ne dorim să strângem o mână de oameni vrednici cu care să pornim la drum“, arată Hususan.

Sediu în centru

Noua Republică va avea şi un sediu în zona centrală a oraşului, în urma unei solicitări adresate Consiliului Local Mediaş. Un proiect de hotărâre în acest sens se află pe ordinea de zi a şedinţei ordinare programate la începutul săptămânii viitoare în sala de şedinţe „Daniel Thellmann“ din cadrul Primăriei Mediaş. Aleşii vor vota închirierea unui spaţiu în Piaţa Regele Ferdinand I nr. 31.
    Trimite prin e-mail