luni, 18 noiembrie 2013

Publicat la 11/18/2013 08:54:00 a.m. de Anonim

Staţiile moderne, puse în funcţiune

Staţiile de epurare a apei pentru regiunile Agnita şi Dumbrăveni sunt finalizate, au anunţat reprezentanţii operatorului regional Apa Târnavei Mari S.A.


Autor: Alex PÎNTEA

Lucrările la cele două staţii de epurare care deservesc zonele de nord şi est ale judeţului au fost finalizate. Operatorul de apă şi apă uzată Apa Târnavei Mari le-a pus în funcţiune în această săptămână. Ambele au fost realizate în cadrul proiectului „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în regiunile Mediaş, Agnita, Dumbrăveni, judeţul Sibiu”.

Deservesc 16.000 de locuitori

Staţia de epurare care deserveşte regiunea Agnita este localizată la intrarea în oraş dinspre Sibiu şi este dimensionată pentru un debit maxim de  2.971 metri cubi/zi. Staţia deserveşte aproximativ 9.500 de locuitori. Cea din Dumbrăveni se află la ieşirea din oraş înspre satul Ernea şi este dimensionată pentru un debit maxim de 1.540 metri cubi/zi. Ea deserveşte aproximativ 7.100 de locuitori. Contractul pentru cele două staţii a fost atribuit prin licitaţie publică deschisă, consultantul de supervizare al lucrărilor fiind C. & S. Di Giuseppe Ingegneri Associati S.R.L. din Palombaro, Italia, iar constructorul care a executat lucrările, asocierea dintre Eptisa Servicios de Ingenieria S.L. şi Aqualia Infraestructuras S.A. din Madrid.

Instalaţii ultramoderne

Cele două staţii derulează procese moderne de epurare a apelor uzate şi sunt prevăzute cu două trepte de tratare, mecanică şi biologică. În cadrul epurării primare se realizează o reducere a suspensiei solide de 60% şi o reducere a compuşilor organici de până la 30 %. Sistemul de contactori biologici rotativi din cadrul epurării secundare asigură reducerea încărcărilor organice, astfel asigurându-se conformarea cu legislaţia europeană şi naţională în domeniu. Ambele staţii sunt complet automatizate, conectate la sistemul SCADA, pentru a permite funcţionarea, controlul şi monitorizarea procesului de epurare. Avantajele implementării acestui contract sunt conformarea cu standardele europene, îmbunătăţirea calităţii mediului şi a standardului de viaţă al populaţiei din regiunile Agnita şi Dumbrăveni şi depozitarea în siguranţă a nămolului.


    Trimite prin e-mail