joi, 7 noiembrie 2013

Publicat la 11/07/2013 04:57:00 p.m. de Anonim

Orașul îmbracă straie de sărbătoare

foto: Mircea Hodârnău
Municipalitatea medieşeană a început pregătirile pentru sărbătorile de iarnă din acest an. Nu mai puțin de cinci brazi vor împodobi Mediașul și satul aparținător Ighișul Nou, iar instalațiile de iluminat vor fi aprinse de Sf. Nicolae, spre bucuria tuturor celor mici.


Autor: Alex PÎNTEA

Societatea Luxten a montat deja o parte dintre figurinele specifice Crăciunului, iar în Piaţa Corneliu Coposu va funcţiona, începând din 6 decembrie, un patinoar artificial. De asemenea, pe lângă bradul din faţa Primăriei, vor mai fi instalaţi alţi patru brazi în cartierele municipiului şi în satul aparţinător Ighişul Nou.

Pregătiri de sărbători

Figurine de diferite mărimi şi culori, plase luminoase şi o mulţime de alte surprize vor împodobi oraşul în perioada sărbătorilor de iarnă. Acestea vor fi montate până în preajma Zilei Naţionale a României. „Anul acesta, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, municipiul Mediaş va fi împodobit cu instalaţii, ghirlande şi alte obiecte decorative specifice Crăciunului. Astfel, toţi locuitorii municipiului Mediaş se vor putea bucura de un iluminat ornamental-festiv deosebit şi diversificat“, a anunţat, ieri, primarul Teodor Neamţu.

A început montarea

Societatea care se ocupă cu iluminatul public în municipiul Mediaş a demarat împodobirea oraşului. Iluminatul ornamental va fi finalizat până la sfârşitul lunii noiembrie. „Instalaţiile vor fi aprinse de ziua Sfântului Nicolae, pe data de 6 decembrie, şi vor funcţiona până la data de 10 ianuarie. De asemenea, pe lângă bradul care va fi împodobit în Piaţa Primăriei, alţi patru brazi vor fi amplasaţi şi amenajaţi în diferite zone ale oraşului şi anume în cartierele Gura Câmpului, Vitrometan şi Moşnei, dar şi în satul aparţinător Ighişul Nou“, a mai spus Neamţu.

Patinoar în Piaţa Primăriei

Iubitorii patinajului din municipiul Mediaş vor avea parte şi în această iarnă de o surpriză plăcută. Municipalitatea va amenaja din nou în Piaţa Corneliu Coposu un patinoar cu gheaţă artificială. Acesta se va deschide oficial în data de 6 decembrie. Patinoarul artificial va fi amenajat în pe o suprafaţă de 400 de metri pătraţi. El va funcţiona indiferent de vremea de afară, cu ajutorul unei instalaţii care va produce gheaţă artificială şi care va permite folosirea acestuia chiar şi la temperatura de 20 de grade Celsius. Patinoarul va fi amenajat pentru al cincilea an consecutiv la Mediaş.

Premii pentru olimpici

Ca în fiecare an, Primăria municipiului Mediaş, prin Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret, acordă o serie de premii elevilor care au obţinut rezultate bune la concursurile naţionale şi internaţionale desfăşurate în perioada ianuarie-octombrie 2013. Pentru a putea face acest lucru au fost solicitate unităţilor de învăţământ să trimită pentru fiecare caz în parte listele cu elevii cu rezultate deosebite. Termenul limită este data de 13 noiembrie. Elevii vor fi premiaţi în data de 6 decembrie în cadrul unei manifestări festive care se va desfăşura la sediul Primăriei.
    Trimite prin e-mail