vineri, 1 noiembrie 2013

Publicat la 11/01/2013 08:26:00 a.m. de Anonim

Neamţu a prezentat Mediaşul în Olanda

Primarul Teodor Neamţu a discutat despre perspectivele colaborării viitorare cu olandezii din Skasterlan.


Autor: Alex PÎNTEA

O delegaţie din cadrul Primăriei Mediaş, condusă de primarul Teodor Neamţu, s-a aflat într-o vizită oficială în localitatea Skasterlan, Olanda, săptămâna trecută. Deplasarea a avut două obiective: găsirea unor modalităţi de colaborare în domeniul turismului şi prezentarea unui bilanţ al celor 17 ani de înfrăţire.


Strategie pe turism

Astfel, delegaţia medieşeană s-a întâlnit cu mai mulţi operatori de turism din Olanda. „A fost un schimb de experienţă în care am stat de vorbă cu principalul operator de turism din zona respectivă, dar şi cu alţi operatori. Am pus bazele unei viitoare colaborări în acest sens. Evident că încercăm să luăm ceva şi din expertiza lor în acest domeniu de activitate“, a precizat Neamţu.

Skasterlan se extinde

Un alt obiectiv al vizitei a constat în prezentarea unui bilanţ al colaborării între cele două localităţi înfrăţite viitorilor consilieri locali din Skasterlan. La sfârşitul lunii noiembrie sunt programate alegeri în cadrul municipalităţii olandeze. „Relaţia Mediaş-Skasterlan a fost una foarte fructuoasă în domeniul social, al managementului deşeurilor menajere, schimburi culturale, dar şi al proiectelor pe administraţie publică. Am prezentat aceste realizări viitorilor consilieri locali, pentru că pe 30 noiembrie în Skasterlan sunt alegeri pentru Consiliul Local, într-un cadrul mai larg, pentru că se unesc trei municipalităţi, iar celelalte două nu aveau cunoştinţă despre această colaborare“, a mai menţionat edilul-şef.

Colaborare fructuoasă

Municipalităţiile din Mediaş şi Skasterlan au semnat la data de 18 decembrie 1995 un protocol de înfrăţire, în baza căruia cele două administraţii locale urmau să colaboreze. Unul dintre proiectele de succes implementate cu sprijin olandez a fost acela de „front-back-office“ în perioada 2003-2004. Scopul proiectului a fost îmbunătăţirea serviciilor pentru cetăţeni, comunitatea oamenilor de afaceri, ONG-uri şi media. Totodată, s-a obţinut cu sprijin olandez finanţarea proiectului „Colectare selectivă şi transfer a deşeurilor menajere solide în Mediaş“.
    Trimite prin e-mail