joi, 21 noiembrie 2013

Publicat la 11/21/2013 03:22:00 p.m. de Anonim

Mai puţini beneficiari pentru ajutoarele de încălzire

1.200 de familii din Mediaş primesc ajutoare pentru încălzirea locuinţei, cu aproximativ 600 mai puţine decât iarna trecută. Cei care nu realizează venituri sunt scutiţi de acte doveditoare.


Autor: Alex PÎNTEA

Numărul beneficiarilor de ajutoare de încălzire pentru sezonul rece 2013/2014 a scăzut cu o treime faţă de anul trecut. Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Mediaş a înregistrat şi verificat un număr de 1.200 de cereri din partea celor care se încadrează în plafoanele stabilite de lege. Cifra este în scădere clară faţă de iarna trecută, atunci când au fost înregistrate 1.800 de solicitări, potrivit reprezentanţilor municipalităţii

Se primesc în continuare

Medieşenii care care nu depăşesc un venit lunar de 615 lei pe membru de familie pot depune în continuare cereri la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială de la fosta unitate militară de aviaţie. Ajutoarele de încălzire se vor acorda pentru perioada 1 noiembrie 2013 - 31 martie 2014. „Din totalul cererilor pentru subvenţiile de încălzire, până în prezent, au fost verificate şi introduse în baza de date un număr de 1.200. Cererile se vor mai putea depune începând cu data de 2 decembrie împreună cu actele doveditoare la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Mediaş, în incinta fostei şcoli de aviaţie. Pe întreaga perioadă a sezonului rece, anul trecut au fost depuse un număr de 1.800 de cereri“, spune Raluca Filip, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş. 

Aceleaşi plafoane

Plafoanele de venit la ajutoarele pentru încăzire nu s-au modificat faţă de anul trecut. Astfel, din 1 ianuarie 2008, plafonul a crescut ca urmare a unei hotărâri a Guvernului României, de la suma de 500 de lei la 615 lei. Valoarea maximă a venitului până la care se acordă ajutoare pentru încălzire este stabilită anual de Guvern. „De aceste subvenţii pot beneficia persoanele care folosesc încălzirea cu gaze naturale cu venituri cuprinse între 155 şi 615 lei pe membru de familie, valoarea plafonului fiind cuprinsă între 20 şi 262 de lei. Pentru beneficiarii de ajutoare de încălzire cu lemne, cererile, informaţiile şi primirea actelor se realizează doar la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Mediaş, în incinta fostei Şcoli de Aviaţie“, a mai precizat Filip.


Acte necesare

La depunerea cererii pentru subvenţia de gaz, medieşenii trebuie să prezinte o serie de acte. Astfel ei trebuie să predea copii după factura de gaz, actul de identitate al titularului, dar şi ale tuturor membrilor familiei, precum şi acte doveditoare ale veniturilor pentru luna septembrie. Acestea pot fi fluturaşul de salariu, cuponul de pensie, cuponul de şomaj, cuponul de ajutor special lunar acordat persoanelor cu handicap sau acte care să ateste alte venituri realizate. Pentru persoanele care nu au realizat nici un venit, este necesară doar o declaraţie pe propria răspundere.
    Trimite prin e-mail