luni, 4 noiembrie 2013

Publicat la 11/04/2013 01:02:00 p.m. de Anonim

Accident la intersecția Alba Iulia-Blajului. Un motociclist și-a pierdut viața

Martorii au declarat că șoferul nu a acordat prioritate | foto: NovaTV
Un medieșean în vârstă de 52 de ani este cercetat penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală gravă din culpă, dar și pentru infracțiuni la regimul circulației.

Potrivit biroului de presă al IPJ Sibiu, bărbatul a provocat un accident mortal, din cauza neacordării de prioritate. Tragicul eveniment s-a produs sâmbătă, 2 noiembrie, la intersecția străzilor Alba Iulia și Blajului, din municipiul Mediaș. Șoferul venea pe Alba Iulia, nu a respectat semnificaţia indicatorului "Obligatoriu la dreapta", a pătruns în intersecţie fără să se asigure şi nu a acordat prioritate de trecere unei motociclete care circula pe strada Blajului, lovindu-l în plin. "În urma accidentului rutier a rezultat decesul conducătorului motociclului, un tânăr în vârstă de 21 ani, domiciliat în municipiul Mediaş, şi vătămarea corporală gravă a pasagerei de pe locul din dreapta faţă din autoturism, aceasta fiind transportată la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu", a anunțat Anca Bloancă, din partea Poliției județene.

Cercetat în libertate

Etilotestul a indicat că șoferul nu consumase băuturi alcoolice. În schimb, el se afla la volanul unei mașini înmatriculate ilegal. "S-a constatat faptul că plăcuţele de înmatriculare aparţin unui alt autoturism, iar autoturismul implicat în accident nu figurează înmatriculat în circulaţie", a mai precizat Bloancă.
Medieșeanul este acum cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul neînmatriculat pe drumurile publice şi conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare pe drumurile publice. Din dispoziţia procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaş, conducătorul auto este cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.
    Trimite prin e-mail