vineri, 25 octombrie 2013

Publicat la 10/25/2013 09:44:00 a.m. de Redacţie

Lansare de carte Mircea Hodârnău

Casa Gazelor Naturale va fi gazda lansării volumului „Mediaşul radiofonic 1950-2013“. Cartea coordonată de Mircea Hodârnău are la bază teza de disertație a jurnalistului medieșean. "Nu a fost ușor, dar nici imposibil", mărturisește acesta.


Autor: Alex PÎNTEA

Lansarea va avea loc sâmbătă, la orele 12.00. Volumul coordonat de Mircea Hodârnău a apărut în colecţia BIBLIOTECA MVSEI MEDIENSIS a Muzeului Municipal Mediaş şi a fost editat împreună cu Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret Mediaş, Asociaţia Culturală „Mediaşul Nostru“ şi Ippon Med. Mircea Hodârnău face radiojurnalism de 20 de ani la Mediaş, fiind absolvent al BBC Radio School în anul 1997 şi al unui masterat în Managementul Relaţiilor Publice. „Gândul să scriu o carte despre oamenii de radio care zilnic sau săptămânal au încântat sau iritat ascultătorii pe frecvenţele celor două posturi de radio locale din Mediaş mi-a venit prin anul 2010. Pentru documentare am folosit surse din arhiva Primăriei Mediaş şi interviuri cu colegii mei de breaslă, respectiv anumite fişe de prezentare a activităţii lor radiofonice. Am «colindat» ţări precum Germania, Italia, Canada, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Spania şi oraşe ale României unde i-am găsit acum domiciliaţi pe foştii colegi. Am luat legătura cu ei şi încet, încet m-am ţinut de capul lor să îmi trimită materiale despre activitatea lor radiofonică. Nu a fost uşor, dar nici imposibil“, povesteşte jurnalistul medieşean.

Documentare serioasă

Prefaţa cărţii a fost realizată de conf. univ. dr. Răduţ Bîlbîie, vicepreşedinte al Asociaţiei Române de Istorie a Presei şi membru în consiliul de onoare al Asociaţiei Române a Profesioniştilor în Relaţii Publice. „Cartea îşi are originile în paginile disertaţiei, demonstrând seriozitatea cu care autorul s-a aplecat asupra temei, îmbogăţind documentarea în arhivă cu mărturii revelatorii despre staţiile de radioficare şi de radioamplificare, ca instrumente de informare şi propagandă, dar şi ca vectori diseminatori de cultură şi divertisment. Pentru cei ce vor studia istoria presei transilvane, vor fi preţioase informaţiile strânse de Mircea Hodârnău despre primele posturi de radio de după 1990, dar şi mărturiile jurnalistice de la cei ce s-au dăruit anilor de început“, menţionează Bîlbîie.
    Trimite prin e-mail