vineri, 11 octombrie 2013

Publicat la 10/11/2013 09:21:00 a.m. de Anonim

Gaz Metan Mediaş a învins campioana Asesoft, dar a pierdut în jungla mureşeană

Una caldă, una rece! Debutul în Liga Naţională de Baschet a adus două partide foarte dificile într-un interval de cinci zile pentru gazişti. 


Autor: Alex PÎNTEA

În runda inaugurală, desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute, ei au reuşit să învingă Asesoft Ploieşti, cu toate că au fost conduşi pînă în actul decisiv. Miercuri, medieşenii nu au mai reuşit să repete isprava şi la Mureş. Au fost învinşi de formaţia gazdă. 

Echilibru fragil

Baschetbaliştii lui Marcel Ţenter au început bine partida de la Târgu-Mureş şi s-au aflat la conducere pe tabela de marcaj în primele minute. Mureşenii au echilibrat însă repede disputa şi au reuşit să încheie primul sfert în avantaj, scor 21-18, datorită a două aruncări de la distanţă reuşite de Vaidotas Peciukas. Prima parte a sfertului al doilea s-a desfăşurat în aceeaşi notă de echilibru. Finalul a aparţinut, însă, tot formaţiei gazdă care s-a desprins la nouă puncte după două reuşite de la distanţă ale lui Silviu Lupusavei. În cele din urmă, la cabine s-a intrat cu scorul de 42-32 în favoarea formaţiei gazdă.

Repriză disputată

Gaziştii au intrat bine în repriza a doua şi au recuperat repede cinci puncte. A fost, din păcate, doar un foc de paie, pentru că gazdele au revenit imediat, iar ecartul a depăşit chiar 15 puncte. Principala armă a mureşenilor a fost aceea a aruncărilor de la distanţă care au intrat într-un procentaj mare. În aceste condiţii, la intrarea în sfertul decisiv Baschet Club Târgu-Mureş a condus cu 71-56. Ultimele zece minute de joc au fost foarte disputate. Gaz Metan a reuşit să recupereze din ecartul gazdelor şi s-a apropiat în două rânduri la doar şase puncte. Nu a fost însă suficient pentru a întoarce soarta partidei, iar mureşenii au reuşit să gestioneze bine ultimul minut de joc şi să îşi apropie victoria. S-a încheiat în cele din urmă 89-80 pentru formaţia gazdă care a bifat prima victorie din acest sezon. 

Victorie importantă

În runda inaugurală a Ligii Naţionale de Baschet, Gaz Metan a învins campioana Asesoft Ploieşti cu scorul de 78-74. Jucătorii lui Marcel Ţenter au întors soarta partidei în ultimele zece minute de joc, Andrei Mandache fiind omul numărul unu pentru formaţia sa. Ploieştenii au câştigat primul sfert la limită, scor 22-20 şi s-au desprins la şase puncte până la pauza mare. Gaziştii au recuperat trei puncte în sfertul al treilea, iar la intrarea în sfertul decisiv scorul a fost 61-58 pentru formaţia lui Vladimir Arnautovici. Ultimele zece minute au fost de foc, iar Shiloh şi Mandache au dat recital de la distanţă pentru Gaz Metan care s-a impus cu 78-74.

Jucăm cu Steaua

Sfârşitul de săptămână aduce o nouă partida dificilă pentru gruparea de pe Târnava Mare. La Mediaş vine Steaua CSM Eximbank, formaţie care a reuşit două victorii în primele două etape de campionat. Jucătorii pregătiţi de Mladen Jojic au dispus în runda inaugurală de Timba Timişoara cu 74-62, iar la mijlocul acestei săptămâni au reuşit surpriza în faţa celor de Sport Club Municipal Universitatea Craiova, pe terenul cărora au învins cu 70-66. Mediaşul şi Steaua Eximbank s-au întâlnit de două ori în partidele de pregătire disputate înainte de startul campionatului, iar jucătorii lui Marcel Ţenter s-au impus de fiecare dată.
    Trimite prin e-mail