joi, 5 septembrie 2013

Publicat la 9/05/2013 02:33:00 p.m. de Anonim

Campanie locală împotriva vandalismului

„Evitaţi distrugerile, pentru binele copiilor dumneavoastră!“, „Folosiţi coşurile de gunoi!“ sunt doar două dintre mesajele adresate medieşenilor de către Consiliul Local al Tinerilor. Voluntarii au demarat o campanie de conştientizare la nivelul întregului oraş, care vizează toate parcurile şi locurile de joacă.

Ei încearcă să oprească, astfel, vandalizările care s-au înmulţit în ultimele săptămâni. Astfel, au fost lipite afişe cu mesaje sugestive pe bănci, dar şi pe aparatele de joacă, prin care tinerii îi îndeamnă pe medieşeni să aibă grijă de aceste bunuri care sunt şi ale lor. „Consiliul Local al Tinerilor desfăşoară o campanie de schimbare de comportament care constă în expunerea unor afişe cu mesaje expresive. Sperăm ca aceste afişe să rămână o lungă perioadă de timp în parcuri, iar cetăţenii vor lua seama de ceea ce noi am scris. Sperăm ca ei nu doar să citească, ci mai ales să respecte aceste lucruri“, susţine Sergiu Lazăr, primarul tinerilor. Campania Consiliului Local al Tinerilor este sprijinită şi de societatea ECO-SAL.
Din păcate, iniţiativa lor este luată în derâdere chiar de către cei care ar trebui să se simtă vizaţi de apelul la simţ civic. Afişele lipite în Orăşelul Copiilor au fost rupte în doar 24 de ore. Medieşenii care şi-au adus copiii la joacă s-au declarat dezamăgiţi. "Ar trebui ca autorităţile locale să se implice mai mult şi să instaleze nişte camere de supraveghere", spun ei. (A. P.)
    Trimite prin e-mail