vineri, 9 august 2013

Publicat la 8/09/2013 10:01:00 a.m. de Anonim

Vescan caută oportunităţi în Armenia

Compania medieşeană Armax Gaz ar putea intra pe piaţa armeană. Managerul Mircea Vescan a stabilit o serie de contacte cu ocazia unei vizite la Erevan alături de ministrul Varujan Vosganian.


Autor: Mihai COLIBABA

În perioada 8-12 iulie, o delegaţie din România, condusă de ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a participat la cea de a IV-a sesiune a Comisiei mixte interguvernamentale româno-armene de colaborare economică şi la Forumul de afaceri bilateral din capitala Armeniei. „Domnul Mircea Vescan, directorul general al Armax Gaz SA, a participat la delegaţia din Armenia la invitaţia domnului Radu Auneanu, membru fondator al Camerei de Comerţ Bilaterale România- Armenia“, informează Irina Mateescu, Deputy Marketing & Communication Manager în cadrul departamentului de marketing şi comunicare al Armax Gaz.

Potenţial în agricultură şi IT

În exclusivitate pentru Monitorul de Mediaş, Vescan a apreciat că Armenia este o ţară cu un potenţial deosebit în domeniile agricultură şi IT, ce se vor dezvolta cu precădere în următorii ani. „Armenia este o ţară cu un potenţial deosebit în domeniile agricultură şi IT, ce se vor dezvolta cu precădere în următorii ani. Armax Gaz întrevede posibilitatea de a livra la cererea companiilor armene instalaţii de producere a biogazului rezultat din materialele şi reziduurile menajere din agricultură“, a dezvăluit Vescan. În total, din delegaţie au făcut parte reprezentanţii a 27 de companii româneşti, din industria de petrol şi gaze, energetică, industria textilă, construcţii, IT, turism, transport aerian, consultanţă în afaceri şi din alte domenii, al căror profil de activitate le recomandă a fi prezente pe piaţa armeană. Delegaţia română a mai cuprins experţi din Ministerul Economiei, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerul Transporturilor, Ministerul Mediului, precum şi reprezentanţi ai OSIM, CCIR, UCCIBR şi ai altor instituţii şi companii de stat şi private.


Schimburi mai intense

Ministrul Vosganian s-a întâlnit cu şeful statului, Serzh Sargsyan, şi cu primul ministru Tigran Sarksian şi a participat la semnarea protocolului de colaborare între Camerele de Comerţ şi Industrie Bilaterale România-Armenia şi Armenia-România. „În cadrul discuţiilor cu oficialii armeni, ministrul Vosganian a abordat subiecte vizând perspectivele şi intensificarea colaborării economice bilaterale dintre România şi Armenia în domenii prioritare, cum ar fi: comerţ, industrie, IMM-uri, turism, dezvoltare regional şi administraţie publică, transporturi, agricultură, protecţia mediului, colaborarea între instituţiile financiar-bancare, protecţia drepturilor de proprietate intelectuală, colaborarea pe linia oficiilor naţionale ale registrului comerţului, colaborarea în domeniul cercetării ştiinţifice, colaborarea între camerele de comerţ şi industrie“, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei. În 2012, valoarea schimburilor româno-armene a fost de 7,87 milioane USD.
    Trimite prin e-mail