duminică, 18 august 2013

Publicat la 8/18/2013 01:41:00 p.m. de Redacţie

Municipalitatea medieşeană lucrează la strategia de dezvoltare pentru 2014-2020


Fluidizarea circulaţiei auto, dezvoltarea activităţilor pentru tineri, dar şi a celor culturale, dezvoltarea activităţii de turism, îmbunătăţirea transportului public de călători. Sunt câteva dintre obiectivele strategiei de dezvoltare a oraşului pentru acest deceniu, aflată în curs de elaborare. În octombrie va fi organizată şi o dezbatere publică.


Autor: Alex PÎNTEA

Specialiştii creionează strategia de dezvoltare a oraşului pentru perioada 2014-2020. În luna iunie, Consiliul Local a aprobat un proiect de hotărâre privind alocarea unor fonduri pentru întocmirea strategiei de dezvoltare a municipiului pe noul exerciţiu financiar al Uniunii Europene. 

Proiecte vitale

Principalele direcţii pe care va fi structurată strategia se referă la circulaţia din oraş, transportul public de călători, activităţile culturale şi pentru tineret, continuarea proiectului de management integrat al deşeurilor menajere, dar şi a celui de introducere a sistemelor de apă şi canalizare în localităţile din jurul oraşului. „Săptămâna trecută a început elaborarea strategiei de dezvoltare a municipiului Mediaş pentru perioada 2014-2020. Este o perioadă destul de lungă în care putem realiza proiecte deosebite în toate domeniile de activitate ale administraţiei publice. Ne gândim la fluidizarea circulaţiei, dezvoltarea turismului, a activităţilor culturale şi sociale, transportului public de călători, dar şi continuarea proiectului de apă şi a celui de management integrat al deşeurilor“, a dezvăluit primarul Teodor Neamţu.

Consultare publică

Recent, reprezentanţii administraţiei publice locale au făcut un apel către medieşeni pentru a veni cu idei care ar putea fi cuprinse în documentul realizat de o firmă de specialitate. Strategia va fi gata la sfârşitul lunii viitoare, iar în octombrie va fi organizată şi o dezbatere pe această temă.  „Strategia va fi întocmită de o firmă de consultanţă. Ea nu va lucra decât în baza propunerilor care vin din partea aparatului de specialitate al primarului, din partea direcţiilor şi serviciilor subordonate, a societăţilor comerciale şi, nu în ultimul rând, a propunerilor venite din partea cetăţenilor municipiului Mediaş. Tocmai de aceea, fac un apel ca idei sau propuneri în ceea ce priveşte această strategie de dezvoltare să fie înaintate către Serviciul de Relaţii cu Publicul din cadrul Primăriei“, a subliniat Neamţu.

Nevoia de „Big Brother“

O altă componentă a strategiei are în vedere supravegherea video a Mediaşului. Municipalitatea vrea să acceseze fonduri europene pentru a monta camere în tot oraşul, însă asta abia de anul viitor. Motivaţia vine de la sine: în fiecare zi, în Mediaş se rupe câte o bancă, se distruge un leagăn, un coş de gunoi sau alte obiecte de mobilier de pe domeniul public. Până la realizarea acestui proiect, Teodor Neamţu a lansat şi un apel către medieşeni, pe care i-a îndemnat să ia atitudine şi să anunţe atunci când văd că se comit acte de vandalism. Edilul-şef al municipiului de pe Târnava Mare a mai explicat că, în cazul în care nu se va reuşi atragerea unei finanţări europene, proiectul va fi realizat cu bani de la bugetul local.
    Trimite prin e-mail