luni, 12 august 2013

Publicat la 8/12/2013 03:03:00 p.m. de Redacţie

Forţele de ordine se pregătesc de lupta cu moldovenii lui Porumboiu

Numeroase echipaje din cadrul Jandarmeriei sibiene, cu sprijin de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Târgu Mureş, vor fi angrenate în asigurarea ordinii publice cu ocazia meciului de fotbal Gaz Metan Mediaş – FC Vaslui.

Partida de Liga I se va desfăşura diseară, începând cu ora 20.30, pe Stadionul Gaz Metan, şi va fi transmisă în direct de DigiSport. "Competiţia este considerată cu un grad mediu de risc. Jandarmii sibieni, în cooperare cu Poliţia şi cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu vor asigura condiţiile de securitate pentru toţi participanţii la această manifestare sportivă şi vor acţiona pentru prevenirea faptelor de natură infracţională şi contravenţională, intervenind în cazul în care ordinea publică va fi tulburată. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sibiu reaminteşte spectatorilor despre obligaţia de a respecta prevederile legale pe timpul deplasării către locul de desfăşurare a competiţiei sportive, în apropierea şi în interiorul arenei sportive", a anunţat căpitanul Alexandru Costea, ofiţerul de relaţii publice al Jandarmeriei sibiene.
Jandarmii vor percheziţiona suporterii şi bagajele acestora, la intrarea pe stadion. Pentru evitarea incidentelor, Costea a precizat că persoanele care participă la acest eveniment trebuie să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să manifeste răbdare şi să evite implicarea în conflicte de orice natură. Spectatorii trebuie să nu consume alcool, să respecte măsurile cu privire la ora de acces, obiecte interzise, locuri de parcare, punctele de acces. În cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, suporterii trebuie să solicite ajutorul forţelor de ordine. Înainte, pe timpul desfăşurării şi după încheierea competiţiei sportive spectatorii trebuie să dea dovadă de fair-play pentru susţinerea echipei favorite şi să nu arunce cu obiecte în teren sau în direcţia altor spectatori. Totodată, este interzisă pătrunderea în spaţiul de joc sau deteriorarea mobilierului din interiorul locului de desfăşurare a partidei de fotbal. (A. L.)
    Trimite prin e-mail