joi, 29 august 2013

Publicat la 8/29/2013 01:45:00 p.m. de Redacţie

Azil nou la Biertan

Conducerea Consiliului Judeţean Sibiu a recepţionat, săptămâna trecută, lucrările la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Vârstnice din comuna Biertan.

Lucrările de construcţie a unui sediu pentru azilul din Biertan au început în luna octombrie 2011, după retrocedarea vechii clădiri, şi au fost executate de firma sibiană Sinecon. Astfel, Consiliul Judeţean a cheltuit 9,8 milioane de lei pentru o construcţie cu parter şi mansardă. Aceasta măsoară 1.504 mp şi este formată din patru corpuri. În perioada următoare, vor fi efectuate lucrările de alimentare cu energie electrică din reţeaua de medie tensiune, cu transformator propriu, de alimentare cu apă potabilă din puţ propriu şi la instalaţia de canalizare cu staţie de epurare. De asemenea, vor fi contractate şi dotările. Centrul are o capacitate de 84 de locuri şi găzduieşte, în prezent, 70 de beneficiari.
Totodată, în ultimele săptămâni, Legislativul judeţean a finanţat cu aproape 1,6 milioane de lei modernizarea unor străzi din Răşinari. Două milioane de lei au fost investite pentru ridicarea unui pod peste pârâul Nou pe DJ 105D Arpaşu de Jos – Agnita, la km 9+450, iar reabilitarea şi modernizarea Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Turnu Roşu, frecventat de 130 de copii din zonă, a costat 3,4 milioane de lei. (A. L.)
    Trimite prin e-mail