joi, 22 august 2013

Publicat la 8/22/2013 10:30:00 p.m. de Redacţie

44 de posturi pentru 1.800 de şomeri

Numărul persoanelor fără un loc de muncă este pe o pantă ascendentă. 1.859 de persoane din Mediaş şi din zonă nu au niciun fel de venit.


Autor: Alex PÎNTEA

Aceştia sunt înregistraţi în baza de date a Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Sibiu ca şi şomeri neindemnizaţi. Numărul de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă este în creştere faţă de luna anterioară. În această săptămână, oferta locurilor de muncă vacante cuprinde doar 44 posturi. Majoritatea acestora se adresează persoanelor cu studii medii şi doar câteva sunt pentru absolvenţii de facultate.

Mai mulţi şomeri

Luna trecută, numărul de şomeri din Mediaş a crescut cu 121 de persoane şi a ajuns la 869. Tendinţa este valabilă şi pentru toată zona de nord, acolo unde sunt înregistrate 2.611 persoane fără un loc de muncă, dar şi pentru întreg judeţul Sibiu. „În evidenţa Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mediaş erau înregistraţi la sfârşitul lunii trecute 2.611 şomeri. Din numărul acestora, 752 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj în timp ce 1.859 sunt şomeri neindemnizaţi. Din punct de vedere al repartizării pe categorii socio-profesionale, 1.942 persoane sunt cu studii primare gimnaziale profesionale, 568 persoane cu studii liceale şi post-liceale, iar 101 persoane sunt cu studii superioare“, detaliază Dana Radu, responsabil relaţii mass-media în cadrul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Sibiu.




Pregătire înaltă, oferte puţine

Agenţia Locală de Ocupare a Forţei de Muncă Mediaş are veşti bune, în această perioadă, pentru cei cu pregătire mai modestă. „Printre cele mai solicitate meserii se numără cea de confecţioner articole din piele şi înlocuitori, cu un număr de zece posturi disponibile, respectiv de muncitor necalificat la ambalarea produselor solide şi semisolide, cu şase posturi disponibile. Se mai caută patru bucătari, doi asistenţi de farmacie, un auditor intern, un tehnician de programare, lansare şi urmărirea producţiei, un ofiţer bancar, dar şi trei operatori calculator electronic şi reţele“, a adăugat Radu.
    Trimite prin e-mail