marți, 30 iulie 2013

Publicat la 7/30/2013 09:00:00 a.m. de Anonim

Școala internațională de vară ”The Knowledge-based Green Economy: challenges, constraints and opportunities”


Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a fost gazda Școlii internaționale de vară “The Knowledge-based Green Economy: challenges, constraints and opportunities” (KbGE) în perioada 15-26 iulie.


30 de studenți din patru ţări au participat la cea de-a doua ediție a Școlii de vară organizată de Facultatea de Științe Economice din cadrul ULBS. Tineri din Italia, Slovenia și Spania au venit în România pentru a dezbate aspecte ale economiei verzi și modalități de revigorare a economiilor tradiționale.


Pe lângă cursuri și discuții de specialitate cu profesorii de la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, Universita di Bologna - Italia, Univerza na Primorskem – Slovenia și Universitat de les Illes Balears – Spania, programul Școlii de vară KbGE a inclus vizitarea Sibiului, a Muzeului ASTRA, a comunei Sibiel, precum și a orașului Avrig- singurul oraș independent energetic din România.
Cei 20 de studenți străini s-au arătat încântați de șederea lor în Sibiu și de facilitățile puse la dispoziție de Universitatea Lucian Blaga” din Sibiu, luând în calcul posibilitatea de a deveni studenți ai ULBS prin intermediul programelor de mobilități studențești.
Ceremonia de închidere a Școlii de vară a avut loc vineri, 26 iulie, în Sala Senatului. Coordonatorul și inițiatorul Școlii de vară- conf. univ. dr. Cristina Tănăsescu a înmânat diplome de participare celor 20 de studenți străini și celor 10 studenți de la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii ”Lucian Blaga” din Sibiu.
Prorectorii ULBS prof. univ. dr. Livia Ilie și conf. univ. dr. Marian Țiplic, precum și decanul Facultății de Științe Economice- prof. univ. dr. Liviu Mihăescu si prodecanul conf. univ. dr. Răzvan Șerbu i-au felicitat pe participanți pentru implicare și pentru preocupările academice manifestate chiar și în vacanță.
Mesajul de încheiere al studenților a fost transmit de către Luigi Fratelli, un tânăr cu Sindromul Down student la Universita di Bologna, care a reușit să impresioneze în mod deosebit audiența. (A. L.)
    Trimite prin e-mail