joi, 18 iulie 2013

Publicat la 7/18/2013 12:57:00 p.m. de Anonim

Eric de Oliveira, ultimul interviu la Mediaș: „Nu mi-e frică să încep de la zero!“

Transferul la Pandurii Târgu-Jiu reprezintă o schimbare care trebuia făcută, însă este şi trist, pentru că îşi lasă colegii. Eric de Oliveira va evolua din nou sub comanda lui Cristian Pustai, de data aceasta în Oltenia. Fotbalistul-vedetă al Gazului a mai explicat că, pentru el, acest transfer reprezintă o a doua şansă primită şi că şi-a propus să ajungă cât mai sus atât în campionatul României, cât şi în Europa League.


Monitorul de Mediaş:  Eric, ce înseamnă pentru tine transferul la Pandurii Târgu-Jiu?
Eric de Oliveira: Pentru mine, cred că este un transfer bun, pentru că acolo este un antrenor care m-a creat, care m-a făcut Eric pe care toată România îl ştie astăzi. O să lucrăm împreună şi, în plus, e o schimbare care consider că trebuia să fie facută, pentru că am stat aici şase ani şi e primul transfer pe care l-am făcut fără scandal şi care a fost prietenos. Deşi chiar prietenos nu a fost, pentru că nici nu am apucat să vorbesc cu domnul Horoba. Am aflat în timpul meciului, când m-a scos afară domnul antrenor şi mi-a spus: „Felicitări pentru ultimul meci în tricoul Gazului Metan!“. L-am întrebat cum şi mi-a spus că am fost transferat. Sunt bucuros pentru că acum e o motivare în plus, toată lumea ştie că merg la o echipă nouă şi trebuie să încep de la zero încă o dată. Pentru că tot ce am făcut la Mediaş deja e trecut. Acum trebuie să încep o viaţă nouă. Sunt trist că îmi las colegii aici, mai ales că Gaz Metan are un lot foarte bun. Le doresc baftă!


Monitorul de Mediaş: Cu ce gânduri pleci de la Gaz Metan?
Eric de Oliveira: Merg cu gânduri bune. Acum trei ani am fost cel mai bun jucător străin din România şi aştept acum să îmi revin. Am avut un an în care am început să joc târziu, dar încep să revin, am făcut o pregătire foarte bună şi aştept să fiu iubit la Târgu-Jiu. Nu voi fi, cu siguranţă, iubit ca aici, la Mediaş, unde peste tot pe unde am mers toată lumea m-a respectat. Nu ştiu dacă voi mai fi iubit vreodată aşa cum am fost la Mediaş, dar încerc să fac tot ce ţine de mine.

Monitorul de Mediaş: Vei juca în Europa League. Cum crezi că va fi?
Eric de Oliveira: În trecut au fost probleme între clubul din Brazilia şi clubul din Mediaş, iar eu am fost nevoit să plec. Dacă rămâneam atunci, poate că era şansa vieţii mele. Cum am încredere în Dumnezeu, primesc acum a doua şansă şi sper să ajung cât mai sus. Ca orice jucător, aş vrea să ajung în grupele Europa League sau chiar mai sus, în Champions League. Pandurii au un lot bun, aşa că se vor bate la titlu în România.

Monitorul de Mediaş: La Pandurii e un contract mai avantajos decât la Gaz Metan?
Eric de Oliveira: Da. Eu am avut un contract bun şi la Mediaş, dar am acum un contract mai bun la Pandurii. La fotbal, dacă joci bine, vin banii, dacă nu joci bine, stai pe tuşă. Gândul meu este să merg acolo şi să fac o treabă cât mai bună. Poate, mai târziu - cine ştie ? - voi putea pleca la o echipă mai bună. Anul acesta îmi iau şi cetăţeania română şi nu voi mai fi jucător extracomunitar, va fi mai uşor.

Monitorul de Mediaş: Faptul că este Cristi Pustai antrenor la Pandurii a contat?
Eric de Oliveira: Nu mă avantajează cu multe lucruri. Pustai mă cunoaşte, dar eu cred că a riscat foarte mult să mă aducă acolo. E o altă parte din ţară, unde oamenii sunt mai răi decât în Ardeal. Mie nu mi-e frică să încep de la zero. Eu nu m-am născut cu nimic, aşa că nu mi-e frică de nimic şi cu siguranţă o să fac tot ce pot ca să confirm încrederea care mi s-a acordat.


Monitorul de Mediaş: Te bate gândul să mai revii la Gaz Metan Mediaş?
Eric de Oliveira: Mi-aş dori să mă las de fotbal aici, la Mediaş. Mi-aş dori să termin aici, pentru că viaţa mi-am trăit-o aici, în România. Au fost şase ani cu bucurie, cu tristeţe, dar mai mult fericire. De fiecare dată când mergeam pe stradă şi mă saluta cineva şi îmi spunea „bravo pentru ceea ce faci!“ cred că a însemnat mai mult decât toţi banii pe care i-am câştigat la Gaz Metan. Acum trebuie să mă gândesc şi la copilul meu. Are doi ani. Pe mine, tatăl meu m-a lăsat la opt luni. Am alergat după el şi nu m-a recunoscut. Atunci am făcut o promisiune: aceea că o să fiu un tată aşa cum tatăl meu nu a fost. Din acest motiv, trebuie să-l pun pe el pe primul loc, în toate deciziile pe care le iau şi le fac, pe el şi pe soţia mea. Mă bucur că plec şi că am fost iubit la Mediaş, atât prima oară, cât şi a doua, când m-am întors. Sper să rămân la fel de iubit şi să rămân în inima tuturor pentru tot ce am făcut, nu pentru omul pe care doar câţiva îl cunosc. Pentru că eu trebuie să fiu atât Eric - jucătorul de la Gaz Metan, cât şi Eric - omul care trăieşte în afara fotbalului. Am fost corect în tot ceea ce am făcut şi sper să fiu răsplătit, chiar dacă niciodată nu am aşteptat asta. Mai repede aştept să fiu respectat, eu şi copilul meu, pentru tot ceea ce am făcut. Respectul pe care l-am oferit tututor este cel pe care îl aştept înapoi.

A consemnat Alex PÎNTEA

La 27 de ani, părăseşte tricoul 27

Eric de Oliveira Pereira s-a născut pe 5 decembrie 1985 în Nova Iguaçu, un oraş de 15 ori mai mare decât Mediaşul. Şi-a început cariera la CA Metropolitano. Din 2007, a venit la Gaz Metan Mediaş, pe atunci în eşalonul secund, şi a evoluat pe postul de mijlocaş ofensiv, purtând tricoul cu numărul 27. S-a antrenat o perioadă la VFL Wolfsburg, dar nu a jucat suficient de bine pentru a putea rămâne. În sezonul 2011-2012, s-a „rătăcit“ la FK Karpaty Lvov, unde a fost titular de şase ori, însă nu a înscris niciodată pentru prim-divizionara ucrainiană. Din septembrie 2012 s-a întors la Mediaş, iar pe 12 iulie a semnat cu Pandurii. Potrivit site-ului transfermarkt.co.uk, în februarie 2009, Eric valora 525.000 de lire sterline, iar până în iunie aproape i se dublase cota. Maximul l-a atins în ianuarie 2011: 1,5 milioane de lire sterline. La această oră, TransferMarkt îl evaluează la 900.000 de euro.

„Ardealul e cea mai frumoasă zonă“

Într-un interviu acordat portalului ziare.com, Eric a mărturisit că s-a acomodat atât de bine în România, încât ar accepta cu mare plăcere să joace pentru naţionala noastră, dacă se va apela la naturalizări şi dacă i se va propune. „Îmi place tot la ţara voastră. Am fost în Moldova, unde e foarte frumos, am fost şi la Mamaia... Am fost în multe locuri, dar Ardealul e cea mai frumoasă zonă din România“, a mărturisit noua achiziţie a gorjenilor.
    Trimite prin e-mail