marți, 25 iunie 2013

Publicat la 6/25/2013 05:57:00 p.m. de Anonim

Ziua Drapelului, la extreme | UPDATE FOTO Copşa Mică e în sărbătoare

Oraşul Copşa Mică va sărbători cu mare fast Ziua Drapelului Naţional, în timp ce, la nivelul judeţului Sibiu, manifestările se anunţă mai degrabă modeste.
UPDATE: Un moment de reculegere a fost ţinut, în această dimineaţă, la şedinţa Colegiului Prefectural.
Din dispoziţia primarului Tudor Mihalache, fiecare cetăţean care va trece pragul Primăriei din Copşa Mică va primi, mâine, din din partea funcţionarilor câte un tricolor pe care să-l fluture, apoi, pe străzile oraşului, informează un comunicat de presă al Primăriei Copşa Mică. "Începând cu ora 13.00, pompierii voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Copşa Mică, împreună cu elevi voluntari din şcolile din oraş, vor împărţi şi ei drapeluri tricolore pe străzi, tuturor copiilor, alături de îndemnul de a respecta şi apăra însemnele naţionale, cele sub care poporul luptă pentru idealurile sale!", se mai arată în comunicatul municipalităţii.
Pe de altă parte, după ce Guvernul a instituit pentru mâine o zi de doliu naţional, pentru comemorarea tragediei produse în Muntenegru, oficialităţile judeţului Sibiu au decis să renunţe la cea mai mare parte a momentelor festive. Astfel, la Sibiu, nu va mai avea loc defilarea detaşamentului de onoare şi nu vor mai fi rostite alocuţiuni, prefectul Ovidiu Sitterli va da doar citire Hotărârii de Guvern prin care ziua de 26 iunie 2013 a fost declarată zi de doliu naţional, a precizat consilierul prefectului, Claudia Stanciu.
Potrivit hotărârii adoptate de Executivul de la Bucureşti, în memoria victimelor gravului accident rutier din Muntenegru, toate instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale au obligaţia arborării drapelului României în bernă. Drapelul României în bernă se mai arborează la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituţiilor de învăţământ de orice grad, instituţiilor de cultură şi misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, precum şi în aeroporturi, porturi, gări şi autogări, ca pavilion pe navele de orice fel şi pe alte ambarcaţiuni ce navighează sub pavilion românesc. Aceeaşi obligaţie le revine şi persoanelor fizice, dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reşedinţă. Posturile naţionale de radio şi televiziune, precum şi instituţiile de cultură "îşi vor adapta programul în mod corespunzător", se mai arată în document. (A. L.)
    Trimite prin e-mail