sâmbătă, 22 iunie 2013

Publicat la 6/22/2013 09:18:00 a.m. de Redacţie

Schimbări în Piaţa Regele Ferdinand I

Municipalitatea medieşeană va schimba regimul de circulaţie rutieră în centrul istoric.


Autor: Alex PÎNTEA

Sistemul de acces auto în centrul istoric s-ar putea schimba în viitorul apropiat. Municipalitatea vrea ca Stephan Ludwig Roth şi Petofi Sandor să devină artere cu sens unic, iar porţiunea din Piaţa Regele Ferdinand I care se intersectează cu cele două străzi să fie destinată exclusiv pentru parcare. Restul centrului istoric va fi rezervat doar pietonilor.

Bariere mutate

Accesul autoturismelor în perimetrul Pieţei Regele Ferdinand I s-ar putea schimba în viitorul apropiat. Pe străzile Stephan Ludwig Roth şi Petofi Sandor se va institui sensul unic, iar în faţa Şcolii Montessori se va putea parca. „Desfiinţarea barierelor de acces în zona centrală nu a fost o problemă pusă în discuţie, ci s-a propus o altă structură. Aceasta presupune ca barierele de acces în centru de pe strada Stephan Ludwig Roth şi cea de ieşire de pe strada Petofi Sandor să fie mutate, pentru ca pe acestea să se circule în sens unic, iar porţiunea din Piaţa Regele Ferdinand I dintre cele două străzi să fie transformată în parcare“, a anunţat Raluca Filip, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş.

În discuţie

Modificările în ceea ce priveşte accesul autorismelor în centrul istoric al Mediaşului vor fi luate în discuţie în perioada imediat următoare.  Abia ulterior ele vor fi puse în aplicare. „Acest plan nu a fost concretizat deocamdată, însă există discuţii în derulare pe această temă“, a mai precizat Filip.

În căutarea soluţiei optime

În ultimii ani accesul în centrul istoric a suferit o serie întreagă de modificări. După închiderea Pieţei Regele Ferdinand I, au fost montate cinci bariere electronice pe străzile Johannes Honterus, I.G. Duca, Nicolae Iorga, Mihail Kogălniceanu şi pentru parcarea din apropierea Primăriei Mediaş. Municipalitatea şi-a propus ca, prin introducerea acestui sistem modern de acces în zona istorică, să protejeze monumentele şi să asigure ordinea în incinta cetăţii. Cu toate acestea, chiar şi în prezent, în zona pietonală sunt foarte multe maşini parcate, iar strada Roth este de multe ori blocată din cauza numărului prea mare de autoturisme în raport cu cel al spaţiilor de parcare.
    Trimite prin e-mail