miercuri, 5 iunie 2013

Publicat la 6/05/2013 02:13:00 p.m. de Anonim

Primele măsuri pentru rezolvarea crizei apei la Copşa Mică

Primăria oraşului Copşa Mică va începe transportul de apă de la Mediaş, cu ajutorul autocisternelor.

Pe durata reparaţiei conductei, 175.000 de litri vor fi distribuiţi în fiecare zi, în patru zone ale oraşului: str. 1 Decembrie (centrala termică nr. 2), str. Laborator (parcare bl. 40), str. Laborator (parcare bl. 37 ANL), respectiv parcarea Primăriei. Copşenii vor putea lua apă din aceste puncte între orele 13.00 - 15.00, respectiv 19.00 - 21.00. "ABA Mureş a angrenat toate mijloacele posibile pentru scurtarea la minimum a timpului necesar pentru reparaţie. La momentul şedinţei, piesele de schimb (conducte, cuplaje) necesare pentru reparaţie erau în drum spre locul intervenţiei, cu o previziune de sosire la destinaţie pentru ora 19.00. Au fost achiziţionate de la Călăraşi", precizează edilii din Copşa.
Prima variantă de urgenţă, alimentarea uzinei de apă prin pompare directă din răul Târnava Mare, nu poate fi  aplicată din cauza turbidităţii foarte ridicate a apei din râu, cauzată de ploile din amonte de Copşa Mică. Această soluţie va fi încercată în zilele următoare, doar dacă vremea va permite utilizarea acestei ape.
Între timp, SC Sometra SA face pregătirile necesare pentru tratarea si pomparea, în caz de nevoie, a apei brute din râul Târnava Mare, pusă la dispoziţie prin grija ABA Mureş.
Pe toată perioadă de sistare a alimentării cu apă a populaţiei, la sediul Primăriei funcţionează sub coordonarea directă a primarului Tudor Mihalache un grup de lucru format din reprezentanţii tuturor instituţiilor implicate în soluţionarea acestei crize. (A. L.)
    Trimite prin e-mail