vineri, 7 iunie 2013

Publicat la 6/07/2013 04:52:00 p.m. de Anonim

Interstar, micii campioni

Echipa Interstar Sibiu a ocupat poziţia a treia la Cupa Hagi Danone, cea mai mare competiţie de fotbal pentru copiii cu vârste între 10 și 12 ani din România. Fotbaliştii din Mediaş şi Sibiu pregătiţi de antrenorul Florin Brătian au câştigat pe rând faza judeţeană, iar ulterior faza zonală a competiţiei. La turneul final desfăşurat la Arad, selecţionata judeţului Sibiu a fost eliminată în semifinale chiar de câştigătoarea trofeului.


Autor: Alex PÎNTEA

Interstar Sibiu are în componenţa sa 18 jucători din municipiile Mediaş şi Sibiu. Formaţia pregătită de antrenorul medieşean Florin Brătian a câştigat fără probleme faza judeţeană, iar ulterior faza zonală, care s-a desfăşurat tot la Sibiu. La faza zonală au participat cele mai bune echipe din judeţele Mureş, Alba-Iulia, Braşov, Covasna, Harghita şi Sibiu. „A fost o competiţie grea, cu echipe bune. Noi am luat locul întâi la faza judeţeană, ulterior la faza zonală am reuşit tot prima poziţie şi ne-am calificat la faza naţională, unde au participat cele mai bune opt echipe din ţară“, povesteşte Brătian.

Învinşi în semifinale

Florin Brătian
Câştigarea fazei zonale le-a adus fotbaliştilor născuţi în anul 2001 un loc între cele mai bune opt echipe din ţară. Turneul final s-a desfăşurat la Arad, formaţiile fiind împărţite în două grupe. Interstar a reuşit să treacă de această fază după ce a învins Atletico Arad şi Petrolul Ploieşti şi a pierdut în faţa echipei Electrica Timişoara. A urmat faza semifinalelor, unde formaţia sibiană a pierdut cu scorul de 3-0 în faţa câştigătoarei trofeului, CSS Corabia. „Copiii s-au comportat foarte bine, au făcut jocuri foarte bune, au ajuns până în semifinale unde am întâlnit Corabia, o echipă foarte masivă, cu jucători înalţi, terenul a fost foarte greu, din cauza ploii, iar noi am luat cele trei goluri din faze fixe. Putem spune că noi am făcut o surpriză extraordinară prin locul pe care am reuşit să îl ocupăm la final“, a comentat antrenorul medieşean.

Colaborare bună

Din luna septembrie a anului trecut, municipiile Mediaş şi Sibiu colaborează în domeniul fotbalului la nivel de copii. Şcoala de fotbal „Marius Baciu“ şi Clubul Interstar Sibiu şi-au unit forţele pentru a face performanţă. Cele două cluburi au format o selecţionată judeţeană formată din copii născuţi în anul 2001, care este pregătită de antrenorul Florin Brătian. „Şcoala de fotbal «Marius Baciu» şi Clubul Interstar Sibiu au încheiat un parteneriat pe o perioadă de cinci ani, al cărui scop este acela de a face performanţă. Practic, s-a format o selecţionată judeţeană formată din copii născuţi în anul 2001. Antrenamentele se desfăşoară atât la Mediaş, cât şi la Sibiu, după un program bine stabilit“, explică Brătian.
    Trimite prin e-mail