miercuri, 26 iunie 2013

Publicat la 6/26/2013 12:18:00 p.m. de Anonim

Decizie fără precedent: "Povestirile erotice" au fost "interzise" la Mediaş

"Povestiri erotice 3", o producţie germană, nu va mai rula în această seară, în cadrul Mediaş Central European Film Festival, aşa cum era programat.



Decizia organizatorilor vine după ce Guvernul a decretat ziua de 26 iunie drept zi de doliu naţional, în memoria victimelor accidentului din Muntenegru. "Ziua de azi a fost declarată zi de doliu naţional. În consecinţă, proiecţia filmului «Rosenemil» va fi realizată la Sala Traube de la ora 22.00, iar filmul programat la această locaţie va fi anulat", a anunţat, în această dimineaţă, Raluca Herciu, PR-ul festivalului.
Scurtmetrajele din omnibusul "Povestiri erotice" (realizate în anii 1994-2003) îi au drept autori pe câţiva dintre cei mai "sonori" regizori ai cinema-ului mondial: Bob Rafelson, Melvin van Peebles, Susan Seidelman, Ken Russell, Mika Kaurismäki sau Hal Hartley, şi sunt produse de Regina Ziegler, invitat special al MECEFF 2013.
Seria "Povestiri erotice" a fost programată în fiecare din cele cinci zile de festival, începând cu ora 22.00, la Sala Traube. Primele două "poveşti" au rulat deja, iar mâine şi vineri rămân programate episoadele 4 şi 5. Pelicula "Rosenemil", o coproducţie româno-germană din 1993, ar fi trebuit să fie proiectată diseară, la 21.45, în Piaţa Primăriei. Înainte de a rula, "Rosenemil" va avea parte de o prezentare realizată de regizorul Radu Gabrea, preşedintele festivalului. (A. L.)

Click aici pentru a asculta declaraţia organizatorilor.
    Trimite prin e-mail