vineri, 28 iunie 2013

Publicat la 6/28/2013 12:03:00 p.m. de Anonim

Aprozar în Gura-Câmpului

Societatea Piaţa Prim-Com a deschis, ieri, un aprozar în incinta pieţei de cartier din Gura-Câmpului. Produsele care se vând aici sunt la preţuri foarte bune. În aceeaşi locaţie se vor construi, în scurt timp, şi boxe pentru depozitarea produselor. Piaţa din Vitrometan este în faza obţinerii tuturor avizelor necesare.


Autor: Alex PÎNTEA

De acum, medieşenii care locuiesc în cartierul Gura-Câmpului au posibilitatea să cumpere fructe şi legume la preţuri mai mici. Acestea pot fi achiziţionate din aprozarul deschis de către Piaţa Prim-Com în incinta pieţei de cartier. Magazinul a fost amenajat pe o suprafaţă de 25 de metri pătraţi. „Este vorba de fructe şi legume cu preţuri mai mici faţă de cele din piaţă. Nu am pus niciun fel de adaos comercial la acestea. Ideea era de a veni atât în spriijinul cumpărătorilor, cât şi al comercianţilor“, motivează Aurel Nechita, directorul societăţii Piaţa Prim-Com.

Boxe de depozitare

Tot în piaţa de cartier din Gura-Câmpului se va amenaja, în viitorul apropiat, un rând de boxe. Acestea vor putea fi folosite pentru depozitarea fructelor şi legumelor comercianţilor. Măsura a fost luată în condiţiile în care pieţarii au cerut insistent un astfel de spaţiu. „Unul dintre motivele invocate de comercianţii care nu au dorit să vină în piaţa agroalimentară din Gura-Câmpului a fost lipsa unor spaţii de depozitare. Am decis să rezolvăm această problemă şi să construim un rând de boxe. Am obţinut autorizaţia de construcţie şi consider că în maxim o lună de zile lucrarea va fi finalizată“, a mai promis Nechita.

În aşteptarea avizelor

Demersurile continuă şi în ceea ce priveşte piaţa de cartier din Vitrometan. În momentul de faţă, societatea Piaţa Prim-Com este în faza de obţinere a tuturor avizelor necesare pentru demararea lucrărilor efective. Aceasta va fi una modernă, cu un pavilion pentru vânzare, chioşcuri, un corp administrativ, locuri de parcare şi zone verzi. Proiectul a primit undă verde la începutul acestui an, atunci când consilierii locali au aprobat indicatorii tehnico-economici şi studiul de fezabilitate al noii pieţe.

Pe strada Calafat

Ceea ce în prezent este un teren viran pe strada Calafat se va transforma, până anul viitor, într-o piaţă modernă. Aceasta îi va scuti pe medieşeni de un drum până în zona centrală pentru aprovizionarea cu fructe şi legume. „O să fie o piaţă modernă. Vom canaliza producătorii şi comercianţii şi în zona Vitrometan, tocmai pentru a facilita populaţiei din zona respectivă accesul la produse proaspete“, a explicat directorul pieţelor.

Din toamnă

Proiectul cuprinde un corp administrativ, un pavilion pentru vânzare în aer liber, cu posibilitate de închidere în sezonul rece prin panouri amovibile sau prelate, având o capacitate de 72 de mese, chioşcuri de vânzare, zone de deservire auxiliară, o zonă de aprovizionare cu mărfuri, 26 de locuri de parcare, dar şi mai multe zone verzi amenajate. Lucrările la noua piaţă vor începe în toamna acestui an şi vor dura aproximativ un an. Investiţia va fi realizată cu fonduri de la bugetul local al municipiului Mediaş.
    Trimite prin e-mail