luni, 3 iunie 2013

Publicat la 6/03/2013 06:51:00 p.m. de Anonim

ALERTĂ! Copşa Mică rămâne fără apă pentru cel puţin două zile

UPDATE: Reparaţiile vor începe abia mâine. Locatarii primesc apă nepotabilă. Detalii în text.

Copşenii nu mai au apă la robinete, săptămâna aceasta, din cauza unei avarii la sistemul de alimentare.

Oraşul Copşa Mică a rămas din nou fără apă
"În data de 3 iunie, la conducta de aducţiune a apei brute de la barajul Ighiş către oraşul Copşa Mică s-a înregistrat o defecţiune majoră care presupune oprirea alimentării cu apă a populaţiei pentru mai multe zile. Două, trei sau chiar mai mult. Populaţia oraşului a fost de îndată informată cu privire la această avarie şi este rugată şi pe această cale să îşi stocheze apă pentru nevoile de igienă, atât timp cât mai există apă în rezervoarele de stocare", informează un comunicat de presă al Primăriei Copşa Mică.
Dacă Administraţia Bazinală de Apă Mureş şi SGA Ighiş nu vor reuşi să repare conducta în următoarele 72 de ore, edilii din Copşa Mică vor cere ajutorul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Sibiu şi al SC Apa Târnavei Mari SA Mediaş, pentru alimentarea populaţiei cu ajutorul autospecialelor cu cisternă.
"Primăria oraşului Copşa Mică va asigura informarea continuă a populaţiei prin sistemele de comunicare avute la dispoziţie (afişaj, site internet, SMS) cu privire la stadiul remedierii defecţiunii şi, de asemenea, pune la dispoziţia cetăţeniloră numărul de telefon 0732650930, în intervalul orar 8,00-16,00, pentru obţinerea de informaţii suplimentare!", se mai arată în comunicat. (A. L.)
UPDATE: Lucrările de remediere vor începe mâine, potrivit Primăriei Copşa Mică. Administraţia Naţională "Apele Române" a angajat o firmă specializată, care transportă acum două tuburi "Premo" cu diametrul de 1.000 mm spre spre locul defecţiunii. Pentru a putea relua temporar alimentarea cu apă, specialiştii vor instala astăzi sau mâine o staţie mobilă de pompare în raul Târnava Mare, la care se racordează tuburi PVC de 300 mm, pe o lungime de 150 m. Astfel, se vor alimenta bazinele de stocare şi linistire ale staţiei de tratare a apei. "Apa astfel furnizată nu este potabilă, putând fi utilizată doar pentru nevoile stringente de igienă", avertizează reprezentanţii Primăriei.

    Trimite prin e-mail