miercuri, 15 mai 2013

Publicat la 5/15/2013 12:14:00 p.m. de Anonim

Prevenirea furturilor. Cu pliante

UPDATE: Judecătoria Mediaş a emis un mandat de arestare preventivă, pentru o durată de 29 de zile, pe numele celor doi învinuiţi. Cercetările continuă.

Doi bărbaţi au fost reţinuţi ieri, pentru 24 de ore, fiind cercetaţi pentru furt din locuinţă. Inspectoratul de Poliţie al judeţului Sibiu derulează o campanie de prevenire a acestor furturi.


Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Mediaş au identificat şi reţinut, ieri, doi bărbaţi suspectaţi de săvârşirea unei infracţiuni de furt din locuinţă. K. Şandor (34 de ani, domiciliat în municipiul Mediaş) şi R. Cosmin (32 de ani, domiciliat în localitatea Copşa Mică), sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. "În seara zilei de 10 mai, în intervalul orar 20.45 – 21.25, prin forţarea uşii de acces, au pătruns într-o locuinţă din municipiul Mediaş de unde au sustras un televizor în valoare de aproximativ 1.000 de lei. Cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Mediaş în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor doi bărbaţi", informează inspectorul principal Luciana Balteş, purtătoarea de cuvânt a IPJ Sibiu. În cursul acestei zile, suspecţii vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.
„Nu-ţi scăpa casa din ochi!“. Sub acest generic se desfăşoară, la nivelul judeţului Sibiu, o campanie de conştientizare asupra furturilor din locuinţe. În cadrul acesteia, vor fi trimise 6.000 de scrisori către populaţie, vor fi realizate 3.000 de pliante şi se vor organiza diferite întâlniri cu grupuri ţintă. Prevenirea furturilor din locuinţe este un obiectiv prioritar la nivel naţional în 2013. Intitulată „Nu-ţi scăpa casa din ochi“, campania se derulează din această săptămână şi la nivelul judeţului Sibiu. Ea se va încheia în luna iulie. (A. P.)
    Trimite prin e-mail