marți, 21 mai 2013

Publicat la 5/21/2013 08:09:00 a.m. de Anonim

Oraşul Copşa Mică îşi sărbătoreşte istoria industrială

În anul 2013, Primăria oraşului Copşa Mică desfăşoară o serie de evenimente socio-culturale sub deviza "Istoria industrială a oraşului Copşa Mică".

Printre acestea se numără: editarea unei reviste cu tema "76 de ani de industrie la Copşa Mică", omagierea de 1 Mai – Ziua Muncii – a pensionarilor de pe platforma industrială a oraşului Copşa Mică prin lansarea unei broşuri cu poveştile unor oameni destoinici, astăzi uniţi în asociaţia "Sfatul Bătrânilor", plasarea unei comenzi pentru scrierea unei cărţi despre industria locală de la începuturi şi până astăzi etc.
Vinerea trecută, la Clubul Seniorilor a avut loc vernisajul unei expoziţii de fotografie veche despre industria oraşului Copşa Mică, deschisă în colaborare cu Casa Gazelor Naturale Mediaş. Primarul oraşului Copşa Mică, Daniel Tudor Mihalache, în prezenţa auditoriului format din personalităţi locale care au lucrat pe platforma industrială, a membrilor Grupului de Dezbateri Publice şi a celor din Sfatul Bătrânilor, a reafirmat dorinţa autorităţilor locale de a păstra în memoria colectivă cât mai multe date despre cea mai importantă perioadă din viaţa localităţii. Expoziţia poate fi vizionată inclusiv sâmbătă şi duminică, între orele 12.00 – 16.00, cu spijinul voluntarilor liceeni care vor asigura permanenţa la sediul Clubului Seniorilor. "Pe această cale, invităm copşenii şi nu numai pe ei să vină să vadă cum arăta oraşul la începuturile perioadei industrializării şi sperăm ca tinerii să aibă parte de o lecţie interesantă de istorie locală!", anunţă municipalitatea, într-un comunicat de presă.
Autorităţile locale din oraşul Copşa Mică au în pregătire şi alte evenimente de acest fel cum ar fi realizarea unui parc al industriilor ca un spaţiu de recreere amplasat în jurul unei machete tridimensionale a fostei zone industriale sau realizarea unui monument pentru evocarea focului de la Copşa Mică – cel mai mare incendiu din industria gazieră (sondei nr. 5). (A. L.)

    Trimite prin e-mail