sâmbătă, 4 mai 2013

Publicat la 5/04/2013 04:01:00 p.m. de Redacţie

Cazan: Sediul Romgaz poate fi mutat oricând. Este de-a dreptul imoral

Deputatul Mircea Cazan, preşedintele PNL Sibiu, şi-a exprimat dezacordul cu privire la înfiinţarea unui sediu secundar al societăţii Romgaz la Bucureşti, după ce decizia a fost luată în şedinţa din 29 aprilie a Adunării Generale a Acţionarilor. "Este de-a dreptul imoral să se urmărească doar anumite interese în detrimentul oamenilor ce îşi câştigă existenţa din Romgaz", a comentat Cazan.

"Mutarea conducerii de la Mediaş la Bucureşti este doar o chestiune de timp şi nu reprezintă altceva decât începutul sfârşitului pentru economia Mediaşului, dat fiind faptul că bugetul municipiului Mediaş depinde în proporţie de 20% de Romgaz", a afirmat Cazan, adăugând că ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, "nu ţine cont de strigătul de ajutor al cetăţenilor din Mediaş". Liberalul a reamintit că 3.000 de oameni au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva intenţiilor Guvernului Ponta de a înfiinţa acest sediu Romgaz în Capitală.
De asemenea, Mircea Cazan este de părere că, prin mutarea Romgaz la Bucureşti, economia judeţului Sibiu "va fi serios avariată". "Şi mai îngrijorător este este faptul că sediul poate fi mutat oricând, conform articolului 10, cu un al doilea aliniat 2 inserat abuziv - la o simplă parcurgere a Actului Constitutiv reiese clar că pe lângă aliniatele 1, 2, 3, 4, scrise consecutiv, apare un al doilea aliniat 2 - surpriză, prin care este specificat clar că Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor se întruneşte ori de câte ori este necesar pentru a hotărî, printre altele, şi mutarea sediului societăţii. Este făcut de fapt primul pas spre mutarea integrală a societăţii Romgaz la Bucureşti", a avertizat preşedintele PNL Sibiu. (A. L.)
    Trimite prin e-mail