sâmbătă, 6 aprilie 2013

Publicat la 4/06/2013 05:38:00 p.m. de Redacţie

Contract semnat pentru Ighiş

Municipalitatea a semnat contractul de lucrări pentru reabilitarea infrastructurii de apă-canal şi a infrastructurii rutiere din satul aparţinător Ighişul Nou.


Autor: Alex PÎNTEA

Proiectul va fi realizat printr-un împrumut contractat de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, durata lucrărilor fiind de 18 luni.

Pas important

Contractul de lucrări pentru Ighişul Nou a fost semnat, la sfârşitul săptămânii trecute, la sediul Primăriei Mediaş, între reprezentanţii municipalităţii şi cei ai constructorilor. Acesta se întinde pe o perioadă de un an şi jumătate. „Semnarea contractului pentru lucrările de reabilitare a infrastructurii de apă-canal şi a infrastructurii rutiere este un motiv de bucurie pentru mine şi, cu siguranţă, pentru toţi locuitorii satului aparţinător Ighişul Nou. Astfel, la sfârşitul anului 2014, Ighişul Nou va avea o infrastructură modernă şi complet reabilitată“, a apreciat primarul Teodor Neamţu. 

Au început în Mediaş

Săptămâna trecută, municipalitatea a predat amplasamentul pentru zece străzi care vor fi reabilitate cu bani împrumutaţi de la Banca Europeană de Reconstrucţie. Lucrările vor fi realizate de două firme din Turcia şi Botoşani şi vor consta în introducerea sistemului de apă-canal, unde este cazul, respectiv turnarea de covor asfaltic. Primul pachet predat de municipalitate este compus din străzi aflate în cartierul Vitrometan, în zona Gravorilor şi Baia de Nisip. Acestea vor intra într-un proces de reabilitare în perioada imediat următoare. „Vreau să mai menţionez că, în municipiul Mediaş, zece străzi se află deja în lucru, iar în scurt timp vor demara lucrările şi pe celelalte 30 de străzi. În aceste condiţii, la sfârşitul anului 2014 infrastructura rutieră din municipiul Mediaş va fi finalizată în proporţie de peste 95%“, a subliniat edilul-şef.

33 de milioane

Pentru lucrările de infrastructură rutieră şi de apă-canal, municipalitatea va folosi şi banii împrumutaţi de la BERD. 33 de milioane de lei vor merge pentru 37 de obiective de investiţii, mai exact 39 de artere din Mediaş şi nouă străzi din satul aparţinător Ighişul Nou. Creditul a fost contractat pe 11 ani, cu o perioadă de graţie de un an.



    Trimite prin e-mail