sâmbătă, 23 martie 2013

Publicat la 3/23/2013 11:00:00 a.m. de Redacţie

Un jurnalist conduce „Mediaşul Nostru”

Asociaţia Culturală „Mediaşul Nostru” are un nou preşedinte şi planuri mari pentru anul 2013.


Autor: Alex PÎNTEA

Un monument al breslelor pe strada Nicolae Iorga, un bust al lui Florian Pittiş, dar şi o placă comemorativă pe casa lui George Popa. Sunt doar câteva din planurile făcute publice de Mircea Hodârnău, noul preşedinte al asociaţiei „Mediaşul Nostru”, care şi-a propus o revigorare a activităţii şi îşi doreşte să atragă mai mulţi membri în rândurile sale.

Vor să atragă tineri

Jurnalistul Mircea Hodârnău a fost ales, săptămâna trecută, în funcţia de preşedinte al organizaţiei medieşene. Hodârnău a dezvăluit că se doreşte cooptarea de tineri în rândul membrilor, dar şi o revigorare a activităţii asociaţiei. „Această alegere a mea în funcţia de preşedinte mă onorează. Împreună cu Răzvan Togan şi ceilalţi membri din Comitetul Director, vom încerca să revigorăm puţin activitatea asociaţiei şi să creştem numărul de membri care a scăzut în ultimii doi ani. Facem un apel la tânăra generaţie să vină către asociaţia noastră care vrea ca municipiul nostru să se dezvolte din punct de vedere cultural”, a explicat Hodârnău. 

Pe termen scurt

Asociaţia Culturală „Mediaşul Nostru” are şi o serie de proiecte inedite. Acestea vor fi realizate până la jumătatea anului în curs. „Prima acţiune este referitoare la jocul de ţuru, urmează postarea unei plăci comemorative pe casa poetului George Popa, lansarea unui volum împreună cu Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret - este vorba de «Mediaşul radiofonic, 1950-2013», organizarea de expoziţii de pictură la sediul asociaţiei, dar şi în alte locaţii. De asemenea, artistul plastic Ladislau Volgyesi lucrează la un bust al lui Florian Pittiş, despre care ştim că a avut ultimul concert la Mediaş. Totodată, vom organiza un concurs de fotografie pentru a pregăti un album foto cu Mediaşul“, a detaliat noul preşedinte, care este şi realizator de emisiuni la staţia locală Radio Ring.

Activitate de 12 ani

Asociaţia Culturală „Mediaşul Nostru” a fost înfiinţată în data de 3 octombrie 2001, iar în toată această perioadă a fost una dintre cele mai active din oraş. Obiectivele principale ale asociaţiei sunt păstrarea şi conservarea vechiilor obiceiuri şi tradiţii medieşene, precum şi punerea în evidenţă a celor mai reprezentative instituţii, personalităţi şi vechi familii ce au trăit în burgul de pe Târnava Mare.



    Trimite prin e-mail