sâmbătă, 23 martie 2013

Publicat la 3/23/2013 09:28:00 p.m. de Redacţie

Elan primăvăratic la Brateiu

Pentru a întâmpina aşa cum se cuvine sezonul renaşterii naturii, dar şi cu gândul la sărbătorile pascale care se apropie, edilul din Brateiu a decretat mobilizarea generală. Peste 200 de persoane participă la curăţenia de primăvară.


Autor: Aurelian LUNGU

Pe parcursul acestei luni, satele Brateiu şi Buzd îşi schimbă faţa. De la igienizarea cursurilor de pâraie şi până la plantarea de gard viu în parcuri sau alte zone verzi, lucrătorii au „atacat“ toate fronturile. „Am început curăţenia de primăvară pe 1 martie şi vom continua, cel mai probabil, până la sfârşitul lunii martie. Acţiunea se desfăşoară cu ajutorul beneficiarilor venitului minim garantat, care în schimbul ajutorului bănesc lunar trebuie, prin lege, să presteze un număr de ore de muncă în folosul comunităţii. În total, sunt implicate peste 200 de persoane. Ne ocupăm de igienizarea general a străzilor, a spaţiilor verzi, a cursurilor de pârâu, refacerea materialului vegetal în parcuri, este mobilizare generală. A început noul an, vremea este bună şi ne-a permis să ne apucăm de treabă, aşa că ne-am propus ca sfintele sărbători de Paşti să ne găsească mai curaţi din toate punctele de vedere“, explică Elena Marian (foto), primarul comunei Brateiu. De altfel, Elena Marian este ea însăşi pasionată de flori, ca orice femeie, iar în liniştea căminului îşi găseşte timp să se relaxeze în mijlocul lor. „Îmi plac florile, în special muşcatele. Îmi place să am grijă de ele“, a mărturisit ea.

Cadou muzical pentru doamne şi domnişoare

Luna dedicată femeii a debutat „în forţă“ în Brateiu. Căminele culturale din ambele sate componente ale comunei au găzduit programe cultural-artistice pregătite de elevii şcolii generale, spre bucuria tuturor doamnelor şi domnişoarelor. „Cu ocazia zilei de 8 Martie, elevii au susţinut câte un program artistic, cu dansuri şi cântece, la căminele culturale din Brateiu şi Buzd. La aceste acţiuni au asistat aproximativ 500 de femei“, povesteşte Elena Marian. De 13 ani în fruntea comunei, Elena Marian a demonstrat prin proiecte că o femeie poate face faţă în orice fel de activitate, inclusiv în administraţie, în ciuda prejudecăţilor. „Le doresc tuturor femeilor să fie curajoase“, conchide primăriţa din Brateiu.



    Trimite prin e-mail