luni, 18 februarie 2013

Publicat la 2/18/2013 08:14:00 p.m. de Anonim

Razie de proporții la Mediaș

Efective sporite de poliţişti au acţionat, vineri, în municipiul Mediaş. Cu această ocazie au fost constatate 33 de infracţiuni şi aplicate 74 de amenzi.


"În vederea asigurării climatului de ordine şi siguranţă publică la nivelul municipiului Mediaş, în cursul zilei de vineri, 15 februarie 2013, din dispoziţia şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu, au fost intensificate activităţile de prevenire şi combatere a faptelor antisociale. Aceste acţiuni s-au desfăşurat pe raza de competenţă a Poliţiei municipiului Mediaş, cu participarea unui efectiv mărit de poliţişti şi au avut ca scop depistarea, identificarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care încalcă normele contravenţionale sau penale", informează inspectorul principal Luciana Balteș, purtătoarea de cuvânt a IPJ Sibiu.

Prinși în flagrant

Astfel, 78 de poliţişti din structurile operative de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, serviciul arme şi altele au acţionat în sistem integrat, fiiind constatate 33 de infracţiuni şi aplicate 74 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 23.321 lei. 18 infracțiuni au fost depistate în flagrant delict, iar 21 de persoane suspecte de săvârşirea unor infracţiuni au fost identificate.

Comerț ilicit

Poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor economice au verificat 37 de unităţi comerciale, fiind constatate 31 de infracţiuni economico-financiare şi aplicate unsprezece sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 12/1990, republicată, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Greșeli la volan

Pe linie de poliţie rutieră au fost aplicate 56 de sancţiuni contravenţionale, din care 17 pentru depăşirea regimului legal de viteză, una pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi 38 pentru alte abateri.
Astfel de acţiuni desfăşurate în vederea asigurării şi menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică, în scopul prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional sub toate formele de manifestare, vor fi derulate şi în perioada următoare, avertizează reprezentanții IPJ Sibiu. (A. L.)



    Trimite prin e-mail