vineri, 15 februarie 2013

Publicat la 2/15/2013 10:56:00 a.m. de Redacţie

Mediaşul face legea în Europa


Echipa de baschet Gaz Metan Mediaş a reuşit al doilea succes în Top 16 Eurochallenge. Alb-negrii au învins cu 77-69 formaţia turcă Pinar Karsiyaka, după ce în tur au pierdut în deplasare la o diferenţă de 30 de puncte. În urma acestei victorii, gaziştii păstrează şanse importante de a accede în faza următoare a competiţiei. În campionat, Mediaşul a surclasat Universitatea Mobitelco Cluj pe terenul acesteia, iar mâine primeşte vizita liderului la zi al Ligii Naţionale de Baschet, CSM Oradea.


Autor: Alex PÎNTEA
Foto: Denisa CIOBÎNCAN


Americanul Kyle Shiloh a deschis balul la Mediaş cu un coş de la distanţă şi a prefaţat un prim sfert foarte bun al gaziştilor. Cu o apărare agresivă şi combinaţii inspirate în atac, gaziştii s-au distanţat la zece puncte, pentru ca Ivan Lilov să marcheze pentru un un incredibil 21-9 la intrarea în ultimul minut de joc din primul sfert. Turcii au marcat şi ei de la libere, iar Gaz Metan a avut zece puncte avantaj pe tabelă. 

Repriză de excepţie

Oaspeţii au marcat primii în debutul sfertului al doilea, însă tot alb-negrii au stabilit ritmul jocului. Lilov a „recidivat“ de la distanţă, iar diferenţa a crescut la 14 puncte. A înscris apoi şi Nicoară, secondat de Mandache, care a recuperat o minge şi a înscris pe contraatac, ducând scorul la un neverosimil 38-20 la jumătatea sfertului al doilea. Pinar a turat motoarele, însă Mediaşul a intrat cu unsprezece puncte avantaj la cabine, scorul pauzei fiind 45-34.

Spectacol în teren

Turcii au marcat primii în repriza a doua. Ecartul gazdelor a scăzut, pentru moment, sub zece puncte. Krstanovic a marcat primele puncte ale formaţiei sale după aproape trei minute de joc şi tot el a marcat de sub panou pentru 50-38. De partea cealaltă, americanul Willie Thomas a fost de neoprit sub panou, acesta reuşind 28 de puncte. La intrarea în sfertul decisiv, Gaz Metan a condus cu opt puncte, 60-52. Luptă pe viaţă şi pe moarte în ultimele zece minute. Jucătorii lui Marcel Ţenter s-au desprins din nou la 16 puncte, însă au avut ceva emoţii în final, atunci când Pinar s-a apropiat la 74-69 cu 34 secunde rămase de jucat. Căpitanul Ivan Ivanovic a fost faultat şi a ajuns la libere, reuşind să transforme o aruncare. Pinar a ratat atacul, iar Lilov a fost faultat şi a ajuns şi el la libere. Jucătorul bulgar a marcat din ambele aruncări şi a stabilit scorul final al întâlnirii, 77-69 pentru Gaz Metan.

Victorie-eveniment

Tehnicianul Gazului Metan a explicat, la finalul partidei, că echipa sa a reuşit să-şi impună ritmul în special în prima repriză. De asemenea, Marcel Ţenter a apreciat că marcajul foarte bun făcut la Bobby Dixon a fost una dintre cheile succesului. „Am reuşit să ne impunem ritmul în primele 20 de minute. Am înscris puncte uşoare, am avut peste patruzeci în prima repriză în faţa unei defensive foarte agresive. Cred că asta a contat foarte mult. În repriza a doua, am jucat la o intensitate bună şi am reuşit să ţinem aproape de Dixon. Această victorie este un eveniment pentru noi“, a comentat antrenorul medieşenilor

Succes la Cluj

În campionat, Gaz Metan a obţinut o victorie foarte importantă în deplasarea de la Cluj-Napoca. După un prim sfert aprig disputat, pe care l-au încheiat cu şase puncte avantaj, jucătorii lui Marcel Ţenter au făcut un sfert secund de senzaţie şi au avut un avantaj de 22 de puncte la pauza mare, scor 53-31. Repriza a doua nu a adus nicio schimbare în desfăşurarea ostilităţilor din teren, iar la intrarea în sfertul decisiv alb-negrii au condus cu 20 de puncte pe tabela de marcaj. Demonstraţia de forţă a gaziştilor a continuat şi în ultimele zece minute de joc, iar diferenţa a ajuns la 29 de puncte cu două minute înainte de final. S-a încheiat 84-59, o victorie categorică pentru gruparea de pe Târnava Mare.
    Trimite prin e-mail