vineri, 1 februarie 2013

Publicat la 2/01/2013 01:59:00 p.m. de Redacţie

Înapoi în Antalya

Fotbaliştii Gazului Metan pleacă astăzi în Turcia, acolo vor susţine şapte jocuri de verificare. „Sunt probleme, dar vom rezolva problema posturilor deficitare“, spune, optimist, antrenorul Gigi Mulţescu.


Autor: Alex PÎNTEA

Perioada de acumulare s-a terminat pentru alb-negrii, iar de săptămâna viitoare, aceştia vor începe partidele de pregătire. După ce s-au antrenat la Mediaş, timp de trei săptămâni, gaziştii se mută în staţiunea turcă Antalya, acolo unde vor rămâne în cantonament până la jumătatea lunii februarie.

Partide de pregătire

În perioada 1-16 februarie, Gaz Metan va disputa şapte partide de pregătire. În primul joc de verificare, gaziştii vor întâlni, pe 4 februarie, formaţia rusă FK Shinnik Jaroslav. Două zile mai târziu, vor înfrunta o altă formaţie din prima ligă rusă, Petrotest. Pe 8 februarie, gaziştii vor juca cu FC Ujpest din prima ligă maghiară, iar pe 10 februarie, vor întâlni FC Pohang din Coreea. Peste alte două zile, Gazul joacă în compania FC Slovácko din Cehia, pe 13 februarie, adversarul va fi formaţia FC Bihor, iar în ultimul joc de pregătire, programat pe 14 februarie, adversarul va fi Slavia Mozir din Belarus. 

Mulţumit de lot

Noul antrenor, Gheorghe Mulţescu, susţine că a găsit la Mediaş jucători receptivi, harnici şi disciplinaţi. Per total, este mulţumit. Admite că există probleme de efectiv, însă este convins că acestea vor fi rezolvate. „Am găsit un lot de jucători receptivi, dornici să facă treabă, harnici, disciplinaţi, dornici să facă treabă. Îmi place foarte mult lotul. Într-adevăr, sunt probleme, au plecat doi atacanţi, dar cum nimeni nu e de neînlocuit, vom găsi jucători şi vom rezolva problema posturilor deficitare“, a dat asigurări tehnicianul adus la club în locul lui Pustai.

Obiectiv realizabil

Cu toate că se află la nouă puncte de locul al şaptelea, Mulţescu se declară optimist. Tehnicianul crede în şansele Gazului de a-şi îndeplini obiectivul trasat de conducere. „Dacă nu îţi propui ceva foarte important, nu poţi să realizezi. Nu este uşor, sunt nouă puncte şi celelalte echipe joacă. Totuşi, este un obiectiv realizabil, important însă este jocul. Rezultatul trebuie să fie rezultatul unui joc solid, bun“, a conchis Mulţescu. În clasamentul celor mai bune cluburi în perioada 2001-2012 al Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului, Gaz Metan se situează pe poziţia 521, cu 280,5 puncte, fiind la egalitate cu formaţiile FK Skendija Tetovo (Macedonia) şi FC Iskra-Stal (Moldova).



    Trimite prin e-mail