marți, 26 februarie 2013

Publicat la 2/26/2013 10:41:00 a.m. de Redacţie

Festival de pian pentru copii

Copiii talentaţi care studiază pianul se pot înscrie la prima ediţie a Festivalului „Prietenii Muzicii – Pro Piano – România”, care va avea loc la Sibiu în perioada 15 – 17 martie.


Autor: Aurelian LUNGU

Manifestarea este deschisă copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 18 ani, fiind divizată în trei secţiuni. Secţiunea A li se adresează tinerilor care studiază pianul ca instrument principal, în şcoli şi licee de muzică. Secţiunea B va grupa tinerii care studiază pianul ca instrument opţional, în şcoli şi licee de muzică sau în sistem particular, în timp ce ansamblurile la patru mâini pot participa la secţiunea C. Pentru o mai bună evaluare, fiecare din secţiunile A şi B este divizată în 15 categorii, în funcţie de anul naşterii participanţilor. Pentru a treia secţiune se va ţine cont de vârsta celor doi membri, nefiind obligatorie apartenenţa la aceeași categorie. În cadrul unor festivităţi, pentru fiecare categorie în parte se vor acorda diplome de excelenţă, de merit şi premii speciale pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti, premiul J. S. Bach, premiul Fr. Liszt, premiul Fundaţiei „Pro Piano - România”, premiul pentru prezenţă artistică deosebită şi altele. „Juriul festivalului va fi format din personalităţi ale pedagogiei şi muzicii româneşti”, dau asigurări organizatorii evenimentului.

Pe categorii

Potrivit regulamentului, repertoriul va cuprinde una sau două lucrări la alegerea participanţilor și va fi interpretat din memorie, respectând următoarele durate maxime: categoriile 1-4 – 4 minute, categoriile 5-8 – 8 minute, categoriile 9-11 – 10 minute, categoriile 12-14 – 15 minute. Înscrierile se fac la Orth Eniko din Sibiu, la adresa de e-mail ortheniko_piano@yahoo.com, până la data de 8 martie 2013. Pentru înscriere este necesar formularul care poate fi descărcat de pe www.propiano.org/romanian/regulament-prietenii-muzicii-2013-sibiu, o copie după certificatul de naştere sau cartea de identitate şi plata unei taxe de participare de 60 de lei. Taxa se poate plăti și în contul Fundaţiei Pro Piano, deschis la BCR sector 3 Bucureşti, cod IBAN: RO85RNCB0074029228740001/CUI 9099960. În acest caz, copia chitanței se va trimite împreună cu celelalte acte pentru înscriere. Cheltuielie de transport, cazare, masă vor fi suportate de participanţi. „Informaţii suplimentare se pot obţine de la doamna profesoara Orth Eniko, la telefon 0746.114.351, sau de la Fundaţia «Pro Piano – România», prof. Stela Aveşalon, la telefon 0722.382.626, ori pe www.propiano.org”, informează organizatorii.



    Trimite prin e-mail