vineri, 8 februarie 2013

Publicat la 2/08/2013 10:45:00 a.m. de Redacţie

Elevi în finală. Votați medieșenii!


ECOlimpiada organizată de Eco-Rom Ambalaje a ajuns în ultima fază. Printre cei 600 de copii finaliști se numără și 23 de medieșeni, pe care internauții îi pot ajuta să câștige premii atractive.


Autor: Alex PÎNTEA

Municipiul Mediaş este reprezentat de 23 de elevi de la şapte şcoli generale într-un concurs de compuneri pe tema colectării selective şi a reciclării. ECOlimpiada a strâns la nivel naţional 161 de școli. Lucrările acestora au fost realizate în baza manualului „Învățăm să reciclăm ambalajele!”, pe care copiii l-au studiat alături de învățătorii lor. Din fiecare clasă participantă, învățătorii au ales cea mai potrivită compunere, conform regulamentului, care să participe în concurs, competiția desfășurându-se acum între 600 de elevi din toată țara.

În faza votului

ECOlimpiada a ajuns în etapa sa finală, aceea a votului electronic. Etapa de votare este importantă în calculul final al punctajului. În afară de punctele obținute prin vot, școlile vor primi și punctaje oferite de reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale, precum și de reprezentanți ai Eco-Rom Ambalaje. La final, compunerile câștigătoare vor fi premiate cu aparatură multimedia, tabletă PC, cameră foto digitală, MP4 Player. De asemenea, clasa și învățătorul de unde provine elevul câștigător vor fi premiați. „Încurajarea elevilor și recunoașterea celor mai bune lucrări se realizează pe site-ul www.colecteazaselectiv.ro, până în 10 februarie. Proiectul se desfășoară în unitățile de învățământ selecționate cu ajutorul Inspectoratelor Școlare Județene din județele București, Argeș, Arad, Bacău, Brașov, Cluj, Constanța, Covasna, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Tulcea şi Vrancea”, au precizat organizatorii. 

Proiect naţional

Proiectul educațional ECOlimpiada elevilor, derulat de Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, s-a desfășurat în primul semestru al anului școlar 2012-2013, implicând 15.600 de elevi, din 161 de școli, din 23 de județe. ECOlimpiada elevilor este un demers complet, desfășurat la nivel național, care integrează două componente. Prima componentă este cea didactică, aceasta urmărind educarea elevilor și stimularea interesului lor față de procesul de colectare selectivă, ca mijloc de prezervare  a mediului. Cea de-a doua componentă a proiectului constă într-un concurs pentru elevi, având ca scop dinamizarea procesului de învățare prin stimularea competitivității la nivel școlar, local și național.



    Trimite prin e-mail