joi, 21 februarie 2013

Publicat la 2/21/2013 03:54:00 p.m. de Redacţie

Clădiri transferate în patrimoniul oraşului

Primăria Mediaş vrea să administreze imobilele fostei unităţi militare de aviaţie care aparţin acum Ministerului de Interne. Acestea zac în paragină, în condiţiile în care nu au existat banii necesari unor investiţii.

Autor: Alex PÎNTEA

Clădirile au fost vandalizate. Din interior s-a furat tot ce era de furat. Primarul Teodor Neamţu a anunţat că va încerca să facă o serie de intervenţii pentru ca şi aceste clădiri să fie date în proprietatea oraşului sau să se ducă la bun sfârşit investiţiile planificate. Edilul-şef al Mediaşului a explicat că, în ceea ce priveşte clădirile care aparţin municipalităţii, acestea fie au fost deja reabilitate, fie se află în proces de reabilitare. „În ceea ce priveşte spaţiile care aparţin Ministerului de Interne, mai exact cinci clădiri, urmează să avem o discuţie la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, la nivelul Prefecturii, să facem intervenţii la Ministerul de Interne, ori pentru a se realiza investiţiile propuse, ori spaţiile de care chiar nu au nevoie să fie date în proprietatea municipiului Mediaş care sigur le va găsi şi o destinaţie şi resursele pentru a fi reabilitate“, a detaliat Neamţu.div>

Majoritatea clădirilor care au aparţinut
unităţii militare de aviaţie arată ca după război

Sediu pentru Poliţie

La momentul mutării şcolii de aviaţie, una dintre clădirile care au revenit Ministerului de Interne a fost propusă pentru amenajarea unui nou sediu destinat Poliţiei Mediaş. Cu toate că au trecut mai bine de cinci ani, în zonă nu s-a făcut absolut nimic. Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) susţin că vor solicita din nou fonduri în acest sens. „În urma cu câţiva ani, la solicitarea Inspectoratului de Poliţie al judeţului Sibiu, conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor de la acea dată a aprobat includerea obiectivului de modernizare al sediului Poliţiei municipiului Mediaş pe lista de investiţii, alocând fonduri pentru achiziţionarea proiectului. Având în vedere constrângerile bugetare care au intervenit an de an şi inexistenţa unor măsuri de supraveghere şi pază a acestor clădiri, în acest moment suntem în imposibilitatea de a începe aceste lucrări de modernizare, urmând să adresăm o nouă solicitare conducerii IGPR şi MAI pentru alocarea acestor fonduri“, arată inspectorul principal Luciana Balteş, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Renunţă la ele

În ceea ce priveşte celelalte patru clădiri pe care le deţine Ministerul de Interne, ele ar putea ajunge în patrimoniul oraşului. „Intenţionăm să reluăm demersurile cu Primăria municipiului Mediaş pentru transferul în administrare a unor spaţii excedentare după obţinerea aprobărilor de rigoare din partea MAI“, a adăugat Luciana Balteş.



    Trimite prin e-mail