luni, 7 ianuarie 2013

Publicat la 1/07/2013 02:00:00 p.m. de Anonim

Un fost secretar de stat cercetat pentru păgubirea Romgaz a ajuns director general la Vulcan

Consiliul de Administraţie al Vulcan Bucureşti, companie controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender, l-a numit la conducere pe Victor Dan Alesandru, fost secretar de stat în Ministerul Economiei, cercetat de DIICOT într-un dosar privind păgubirea producătorului de gaze Romgaz Mediaş.

Victor Dan Alesandru | foto: rtv.net
Numirea în funcţie a lui Alesandru a fost aprobată în AGA, întrunită în 18 decembrie, potrivit datelor Vulcan transmise Bursei de Valori Bucureşti. Alesandru îl înlocuieşte la conducerea Vulcan pe Adrian Volintiru, care a preluat şefia Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, instituţie trecută recent în coordonarea Ministerului Economiei.
Alesandru este cercetat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) într-un dosar în care sunt urmărite 40 de persoane angajate sau care au lucrat în Ministerul Economiei şi Romgaz. În acelaşi dosar este cercetat şi proprietarul grupului InterAgro, Ioan Niculae. Acuzaţiile aduse de DIICOT celor 40 de persoane din acest dosar sunt complot şi subminare a economiei.
Compania Vulcan este specializată în producţia de generatoare de aburi şi unităţi de pompare a petrolului. (A. L.)    Trimite prin e-mail