luni, 28 ianuarie 2013

Publicat la 1/28/2013 01:34:00 p.m. de Redacţie

Încep lucrările de infrastructură din Ighiş şi piaţa din Vitrometan


Consiliul Local Mediaş va dezbate în şedinţa ordinară din această după-amiază un proiect de hotărâre privind actualizarea proiectului şi a indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea străzilor şi a infrastructurii de apă-canal în satul aparţinător Ighişul Nou. Totodată, ei au în mapa de lucru şi proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate şi a indicatorilor obiectivului de investiţii „Amenajare piaţa agroalimentară în cartierul Vitrometan”. În total, se vor dezbate 28 de proiecte de hotărâre.


Autor: Alex PÎNTEA

În total, vor fi supuse spre aprobare un număr de 28 de proiecte. Iniţial, planul de reabilitare al străzilor din satul aparţinător Ighişul Nou prevedea realizarea lucrărilor cu materiale locale. Însă, pentru că lucrările sunt finanţate dintr-un împrumut BERD, este nevoie ca reabilitarea să respecte normele în vigoare pentru străzi de categoria a patra, cu fundaţie de balast şi straturi de piatră spartă, beton asfaltic de legătură şi strat de îmbrăcăminte tot din beton asfaltic. Astfel, se impune modificarea proiectului de către Consiliul Local.

Pe nouă străzi

În curând, se va interveni pe nouă străzi din satul aparţinător în vederea reabilitării infrastructurii rutiere, a trotuarelor, dar şi pentru realizarea alimentării cu apă şi a canalizării menajere şi pluviale. „Proiectarea şi execuţia lucrărilor trebuie finalizate în maximum 18 luni de la data semnării contractului şi include întreţinerea sistemului rutier pe o perioadă de cinci ani. Atât reţeaua de canalizare menajeră, cât şi reţeaua cu apă potabilă vor fi racordate la reţelele municipiului Mediaş“, a dat asigurări primarul Teodor Neamţu.

În campania electorală de anul trecut, Neamţu le-a promis
locuitorilor din Ighiş că vor avea infrastructură europeană

Piaţă de cartier

Un alt proiect foarte important se referă la aprobarea indicatorilor tehnico-economici şi a studiului de fezabilitate pentru piaţa din cartierul Vitrometan. Aceasta va cuprinde un corp administrativ, un pavilion pentru vânzare în aer liber cu posibilitate de închidere în sezonul rece cu panouri amovibile sau prelate, având o capacitate de 72 de mese, chioşcuri de vânzare, zone de deservire auxiliară, o zonă de aprovizionare cu mărfuri, 26 de locuri de parcare, dar şi mai multe zone verzi amenajate corespunzător. 

Cereri satisfăcute

Realizarea unor pieţe de cartier se numără printre obiectivele principale ale societăţii Piaţa Prim-Com. La modul concret, este vorba de pieţele din cartierele Gura-Câmpului şi Vitrometan, acolo unde municipalitatea dispune şi de terenurile necesare. În fiecare din cele două locaţii existau doar câteva mese, însă s-a dorit reamenajarea acestora şi ridicarea la alte standarde. „Există o cerere mare în acest sector, în condiţiile în care comercianţii sunt concentraţi în zona centrală a oraşului. Din acest motiv, ne-am propus să ne extindem activitatea în zonele rezidenţiale intens populare ale oraşului. În Gura-Câmpului piaţa funcţionează deja, urmează cartierul Vitrometan“, promite Aurel Nechita, directorul Piaţa Prim-Com.

Multe proiecte

Prima şedinţă de anul acesta se anunţă a fi una încărcată pentru aleşii locali. Ei vor mai lua în discuţie, azi, şi proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului tehnic şi a indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea străzilor Protopop Valeriu Stoian, Luncii şi Laurenţiu Toppeltinus. De asemenea pe ordinea de zi se află şi proiectul de hotărâre privind aprobarea organigramei, a statului de funcţii şi modificarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Unităţii de Asistenţă Medico-Socială Mediaş. Totodată, consilierii trebuie să se pronunţe şi în ceea ce priveşte proiectul de hotărâre privind soluţionarea somaţiei Instituţiei Prefectului judeţului Sibiu împotriva hotărârii prin care au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici ai staţiei de călători de pe strada Baznei.



    Trimite prin e-mail